Thor_Hushovd (Foto: Eurosport)
Thor_Hushovd (Foto: Eurosport)
hushovd
hushovd
thor hushovd (Foto: Schrøder, Tor Erik)
thor hushovd (Foto: Schrøder, Tor Erik)

Her spurter Hushovd til seier i Polen rundt: – Bare å ta ut Thor til VM

– Når har Edvald kjørt fra Thor i bakker? spør Johan Kaggestad.

Video med tillatelse fra Eurosport!

Thor Hushovd tok i bruk sine kjempekrefter og spurtet til seier på den tredje etappen av Polen rundt tirsdag.

Et firemannsbrudd holdt nesten helt inn på den 206,5 kilometer lange etappen fra Kraków til Rzeszów, men kvartetten Aleksandr Djatsjenko, Ricardo Mestre, Mirko Selvaggi og Bartlomiej Matysiak ble kjørt inn like før målgang.

På oppløpet var det Mark Renshaw som gikk først, men Hushovd var sterkere og spurtet forbi sin konkurrent. Nordmannen vant etappen foran Steele Van Hoff og og sin tidligere opptrekker Renshaw.

– Jeg spøkte med ham underveis om at jeg skulle ta hjulet hans og smekke forbi ham på slutten. Sånn ble det tilfeldigvis denne gangen. Det var gøy, sier Hushvod til TV 2 Sporten.

– BMC hadde et kjempeopptrekk for Thor, det var en strålende laginnsats, sier Johan Kaggestad til tv2.no.

Se spurten i videovinduet over!

Seieren var Hushovds fjerde denne sesongen. Han har også vunnet NM-fellesstarten, samt en etappe i Tour du Haut Var og Østerrike rundt. Nå håper han det skal bli mer moro utover høsten.

– Jeg tar alle seiere som kommer med stor takk. Byr muligheten seg tar jeg den. Selv om jeg vant i dag betyr det ikke at jeg er i toppform, jeg er på vei oppover. Det er mer gøy som kan komme, sier Hushovd.

Kjemper om VM-plass
Nå kjemper den tidligere verdensmesteren om en plass på VM-laget. Årets sykkel-VM går i Firenze i slutten av september og løypen er designet slik at den passer de klatresterke rytterne best.

– Årets VM-løype er veldig tøff, og den passer nok Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug best. Så kampen om den tredje plassen på laget er foreløpig veldig åpen, sa landslagssjef Stig Kristiansen til Fædrelandsvennen forrige uke.

Det er da Alexander Kristoff og Thor Hushovd, med ringreven Gabriel Rasch som en outsider, som kjemper om den ledige VM-billetten.

– Både Kristoff og Hushovd har sagt at de stiller seg til rådighet for landslaget til VM. De nærmeste ukene blir da viktige for uttaket, utdypet Kristiansen til tv2.no.

– Bare å ta ut Thor
Johan Kaggestad mener imidlertid det Hushovd nærmest burde vært selvskreven til VM.

– Han er opplagt i form. Himmel og hav, det er bare å ta ut Thor til VM. Han parkerte de andre i NM også, sier TV 2 sykkelekspert.

Han er nemlig ikke enig at det er bare Kristoff og Hushovd det bør stå mellom.

– Jeg er ikke enig i den problemstillingen. Det er uttalt at den er så kupert at den ikke passer Thor, men når har Edvald kjørt fra Thor i bakker? spør Kaggestad.

– Lars Petter er selvskreven. De tre andre kan man diskutere, slår Kaggestad fast.

– Edvald viste ikke klatreform i Touren
Edvald Boasson Hagen er fremdeles på vei tilbake fra skaden som sørget for en tidlig exit i Tour France.

Les også: Tour de France er over for Boasson Hagen

Kaggestad mener han må komme tilbake og vise form om han skal kjøre i VM, og påpeker at han heller ikke lot seg imponere av Sky-rytteren under årets Tour.

– Han viste ikke mye klatreform i Tour de France. Han klarte ikke å sitte foran og ta føringer. I fjor satt han der i tre fjerdedeler av bakken, han var vesentlig bedre da, sier han.

Diplomatisk Hushovd
På spørsmål om han blir skuffet dersom han blir VM-vraket svarer Hushovd diplomatisk.

– Det kommer an på når det blir tatt ut og hvor god form jeg er i. Jeg tror Norges sykkelforbund tar ut de tre sterkeste, eller de tre som kan gjøre en best mulig jobb i den type løype, sier han.

– Fortjener du en plass på laget?

– Per i dag er det vanskelig å si. Det er lenge til, sier Hushovd.

Kanskje blir det TV 2-sendte Arctic Race som avgjør hvem som får VM-billetten. Hushovd og BMC skal sykle mot Kristoff og Katjusja i fire flate etapper med en hard avslutning i Harstad under Arctic Race. Rittet går av stabelen fra 8.-11. august.