Edwin Moses vil bli WADA-president

Edwin Moses, legendarisk amerikansk løper på 400 meter hekk, skal forsøke å bli valgt til president i Verdens antidopingbyrå (WADA).

Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) bekreftet mandag at 57-åringen har meldt seg på i kampen om dette viktige vervet. Men han er ikke den eneste som stiller. Også briten Craig Reedie og den tidligere lederen av IOKs medisinske komité, franskmannen Patrick Schamasch, har meldt seg på i kampen.

IOK kommer til å se nøye på kandidatene og komme med sitt forslag i forbindelse med sitt neste styremøte i Moskva 9. august, dagen før friidretts-VM starter i den russiske hovedstaden.

Det er Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) og regjeringer for de ulike land som veksler på å utnevne presidenter til WADA. Den som blir valgt ved neste korsvei skal overta jobben etter den tidligere australske finansministeren John Fahey. Han overtok presidentjobben i 2007 og etterfulgte Richard Pound fra Canada som ble forslått av IOK.

Edwin Moses har tidligere vært verdensmester to ganger på langhekken. Han har også to olympiske gullmedaljer i samlingen sin, og han holdt verdensrekorden fra 1976 til 1992. (©NTB)