Thorkildsen fortsatt norsk spydspiss i friidretts-VM

Sportssjef Ronny Nilsen er ikke i tvil: Andreas Thorkildsen er den av våre 11 VM-utøvere det er grunn til å ha størst forventninger til.

Fristen og muligheten for å bli med til VM gikk ut mandag, og i løpet av den siste hektiske helgen med VM-kvalifiseringer, kom ingen flere norske utøvere gjennom nåløyet.

– Jeg konstaterer at en blanding av skader, fødsler og veldig tøffe krav har gjort at ikke flere enn 11 av våre utøvere klarte kravene, sier Nilsen til NTB.

Han vil ikke si at han er skuffet, men hadde nok håpet på å ha med en tropp som var noe større til den russiske hovedstaden.

De 11 som nå reiser har vært klare ganske lenge, men sportssjefen har ventet med å gjøre det formelle uttaket. Saken er nemlig den at Norge og alle andre land, bare kan sende en utøver på B-krav i hver øvelse. Nilsen ville ikke binde seg ved å ta ut utøvere for tidlig.

Andreas Thorkildsen er, slik NTB tolker sportssjef Ronny Nilsen, den mest sannsynlige medaljekandidaten i den norske VM-troppen. Han klarte gullet i VM i 2009 og fikk sølv i Daegu for to år siden. (©NTB)