Statoil (Foto: Oyvind Hermstad)
Statoil (Foto: Oyvind Hermstad)

Ole Kristian Selnæs er månedens talent – juni 2013

Ole Kristian Selnæs er et av Norges største midtbanetalent, og har i vår vært en viktig spiller for klubblaget Rosenborg og G19-landslaget. Nå har 19-åringen vunnet Statoils Talentpris for juni.

- Det er selvfølgelig veldig artig. Det viser at jeg blir lagt merke til, og det er jo veldig positivt, sier Selnæs.

Selnæs er født og oppvokst på Sverresborg i Trondheim. 19-åringen har alltid vært et stort talent, og mye av det talentet har han dyrket på den lokale fotballbanen.

– Jeg husker da jeg var ung og det var sommer. Da måtte man nesten ligge over i telt, kvelden før hvis man skulle ha mål på banen. Hvis man kom klokken ni på morgenen var det for sent. Det var stappfullt og man måtte dra på en annen bane. Nå er det nesten ingen der. Det er trist, sier Selnæs.

- Glimrende pasningsfot¿

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil. Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”. Juryen består av Nils Johan Semb, Tor Ole Skullerud og Jarl Torske, og her er deres begrunnelse:

”Selnæs er kaptein på G19- landslaget som var så utrolig nært å kvalifisere seg for sluttspill. Han har fått mer og mer spilletid i Rosenborg utover i sesongen, og viser en veldig modenhet og utviklet fotballforståelse. En glimrende pasnings og dødball fot og tar stort ansvar. Ole Kristian dirigerer G19 landslaget fra sin midtbaneposisjon og er limet i laget defensivt og offensivt.”

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen i Statoil.

Gir prispengene til moderklubben
Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Rosenborg-spilleren har valgt å gi pengene til moderklubben Sverresborg.

- Det må bli Sverresborg. Det er den klubben som har betydd mest for meg. Det er der jeg har spilt hele karrieren min, bortsett fra Rosenborg. Det er der jeg har lagt ned treningstimene mine. Det er Sverresborg som har hjulpet meg frem, så det var ikke et vanskelig valg, sier 19-åringen.