Birger Solberg Meling (18)
Birger Solberg Meling (18)

Fra Madla og Kopervik til Liverpool og Manchester United: – Tipper det blir et litt annet tenningsnivå

Birger Solberg Meling (18) har meldt overgang fra Viking til Middlesbroughs U21-lag. Nå gleder Stavanger-gutten seg til å bryne seg på de største talentene i Premier League.

Oslo (TV 2 Sporten): Stavanger-gutten Birger Solberg Meling har inntil nå levd et anonymt fotballiv i Vikings juniorstall, der venstrebacken har slitt med å få spilletid for Vikings 2. lag i 2. divisjon.

Det endrer seg nå. Mandag signerte han en ettårskontrakt med Middlesbrough og torsdag flytter han til nord-England for å ta fatt på sitt nye liv.

Imponerte mot Wolverhampton
Det var da Solberg Meling var på en skoletur med St. Svithun videregående til England at sjansen bød seg.

– Jeg var med skolen på et ukeslangt treningsopphold i England, der vi spilte mot U18-laget til Wolverhampton. Vi slo dem 3-1 og jeg spilte ganske bra, sier 18-åringen til tv2.no.

– På kampen var det noen som har kontakter i Middlesbrough, som trengte en ung venstreback og jeg fikk dermed mulighet til et to ukers langt treningsopphold for U21-laget deres, sier unggutten til TV 2 Sporten.

Hvordan var overgangen fra norsk juniorfotball til U21-nivået i England?

– Det var mye høyere tempo og ferdighetsnivå på treningene enn det jeg er vant med, men det gikk greit.

Ikke veldig overrasket
Under det 14 dager lange oppholdet spilte han i tre treningskamper. 18-åringen har derimot ikke fått mye spilletid for Vikings rekrutter i 2. divisjon.

– Jeg har to ti minutters innhopp i fjor høst, sier han.

Men er likevel ikke helt sjokkert over at han har fått muligheten hos Championship-klubben.

– Ja, hva skal jeg si. Jeg må vel egentlig være litt overrasket, men jeg trente med de spillere jeg følte jeg var på nivå med i Viking, men de valgte å ikke gi meg sjansen.

Fra Madla til Anfield
Favorittlaget til Solberg Meling er Liverpool - et lag han fort kan møte i årets U21-sesong, der Boro er i gruppe nord i Barclays Premier Leauge U21-serie.

– Det blir jo spill for U21-laget mot Liverpool, Manchester United og Manchester City i stedenfor Madla og Koppervik. Jeg tipper det er et litt annet tenningsnivå enn hjemme, humrer han.

Backen måler 172 cm på strømpelessen, men frykter ikke det tøffere fysiske nivået i England.

– Jeg er ganske liten, men teknisk god med en ålreit pasningsfot og spilleforståelse. Fysikken er ikke noe problem, det takler jeg. Har alltid vært minst og jeg er vant til å spille mot folk som er større enn meg.

Ikke noe luksusliv
En kontrakt i den hardtsatsende klubben med flere sesonger bak seg i Premier League gir en brukbar lønn, men heller ikke mer.

– Jeg skal klare meg, men lever ikke noe luksusliv, er alt Solberg Meling vil si om lønnsbetingelsene sine.

Nå venter pakking og trening før 18-åringen reiser på torsdag.

Første seriekamp er mandag 12. august hjemme mot Leicester.