Håvard Rugland
Håvard Rugland

NFL-Håvard med monsterspark på trening

Tilskuere og medspillere måpte da han satte field goal fra 58 yards.

Håvard «Kickalicious» Rugland er tilbake i USA etter en kort ferie i Norge. Han brukte ikke lang tid på å vise medspillerne hvor skapet står. Mot slutten av gårsdagens økt luftet Rugland skuddfoten.

Ballen fløy 58 yards (53 meter) før den havnet mellom målstengene og over tverrliggeren. Ifølge Detroit Free Press var Ruglands superspark den store snakkisen etter treningen. Lagkameratene er imponerte.

– Kickalicious er virkelig. Han er ikke bare en internett-sensasjon, sier receiver Nate Burleson.

For å sette sparket i perspektiv: Field goal-rekorden i NFL er 63 yards. Fire spillere deler rekorden; Tom Dempsey, Sebastian Janikowski, Jason Elam og Ruglands nåværende lagkompis og rival David Akers.

Youtube-sensasjon
28-åringen fra Ålgård utenfor Stavanger fikk NFL-kontrakt med Detroit Lions mye på grunn av en You Tube-video som for øyeblikket har over 4,5 millioner visninger.

Se videoen øverst i saken!

Rugland fikk en treårskontrakt verdt 8,6 millioner kroner.

Les: Detroit-fansen elsker Youtube-sensasjonen Håvard

Detroit Lions går nå inn i den siste forberedelsesfasen før NFL-sesongen starter mot Minnesota søndag 8. september. På Allen Park terpes det på små detaljer. 9. august spiller Lions den første treningskampen mot New York Jets. Så venter flere treningskamper mot Cleveland Browns, New England Patriots og Buffalo Bills.

Rugland
Rugland

I løpet av de neste ukene skal Rugland trene knallhardt for å slå seg inn i rosteren som serieåpner mot Minnesota. Stallen skal slankes til 53 spillere. Akkurat nå er det 89 spillere som kjemper om de plassene. Sannsynligvis klarer klubben seg med bare en kicker i troppen. Konkurransen er beintøff, spesielt ettersom Lions har David Akers i troppen.

Les: NFL-Håvard skrytes opp i skyene av rivalen

– Blir bedre og bedre
Lions-trener Jim Schwartz sier alt handler om stabilitet for Rugland nå.

– Det er det som blir viktig for Rugland, ikke bare å sette ballen fra 58 yards. Det handler om å prestere jevnt over tid. Det er det man ser etter i en placekicker. Han har definitivt talentet til å klare det. Han blir bedre og bedre for hver dag. Han er akkurat som baseballspillerne og golferne som ikke slår til ballen for hardt - den bare fyker vekk. Det er den foten han har. Svingen er rolig, og han har god nok fot til å treffe fra alle mulige vinkler, sier Schwartz.

Rugland er selv fornøyd med tingenes tilstand.

– Det var et stort skritt for meg å komme til det punktet hvor jeg kan trene med så mye kvalitet som jeg gjør nå hver dag. Det er perfekt, og akkurat hva jeg trenger, sier Rugland.