Målkåte Mane reddet Sogndal-poeng

Malick Mane noterte seg for sesongens sjuende fulltreffer mot Haugesund.

Malick Mane utlignet til 1 1 på straffe i eliteseriekampen i fotball mellom Sogndal og Haugesund, (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)
Sogndals Malick Mane (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Kampfakta: Sogndal-Haugesund 1-1

Senegaleseren ordnet 1-1 for Sogndal hjemme mot Haugesund da han scoret på straffe få sekunder ut i tilleggstiden.

Målet hindret Sogndals første nederlag på sju kamper.

Jonas Olssons menn har ikke tapt siden bortekampen mot Strømsgodset 16. mai. Søndag var laget hakket farligere enn Haugesund, men slet lenge med presisjon i angrepsspillet.

Mane kvitterte etter at Haugesund hadde fått en noe ufortjent scoring – ballbesittelse og angrepsvilje tatt i betraktning – i det 74. minuttet.

Daniel Bamberg dro seg lekent innover fra kanten og forsøkte et skudd som ble blokkert. Kristoffer Haraldseid fikk returen i drømmeposisjon og banket inn sin første eliteseriescoring for sesongen fra 15 meter.

I en sjansefattig kamp slet begge lagene med pasningsspill og presisjon. Dermed ble det få farligheter. I første omgang var det lite å skrive hjem om med unntak av Magnus Stamnestrøs frispark som traff tverrliggeren.

På tampen av omgangen klarte Sogndal å skape et visst overtak på den glatte Fosshaugane-matten. Også etter hvilen var gjestene mest seiershungrige, mens FKH la seg mer bakpå og virket tilfreds med 0-0.

For Sogndal virket Mane frisk, men lagets toppscorer ble godt pakket inn av Haugesunds forsvarsrekke. Han fikk ta straffesparket etter at Azar Karadas falt noe lett i Haugesund-feltet. To minutter senere var han også nær å sikre 2-1-seier, men ingen Sogndal-bein var nær returen fra Per Morten Kristiansen. (©NTB)