SISTE LAGINNSATS?: Euskaltel Euskadi syklet Tour de France for det som kan ha vært siste gang i år. (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
SISTE LAGINNSATS?: Euskaltel Euskadi syklet Tour de France for det som kan ha vært siste gang i år. (Foto: Pete Goding/Pa Photos)

Tour-lag fristiller alle rytterne

Fremtiden til Euskaltel-Euskadi ser svært usikker ut.

Rytterne og støtteapparatet til det baskiske sykkellaget Euskaltel-Euskadi har fått beskjed om at de står fritt til å finne et nytt sykkellag.

Det er den baskiske avisen Deia som melder dette søndag, ifølge cyclingnews.com.

Det baskiske telekommunikasjonsselskapet Euskaltel har fått en ekstra økonomisk belastning foran 2014, etter at det offentlige i baskerland har kuttet støtten til laget neste år.

Det hadde ikke hovedsponsoren mulighet til å dekke.

Tidlig i juli ble det rapportert at sykkel-laget bare hadde 45 dager på å finne en ny sponsor, ellers ville det risikere å miste WorldTour-statusen eller å risikere å forsvinne helt.

Der er ingen tegn som tyder på at en ny sponsor er klar til å hoppe ombord, og derfor har de valgt å gi rytterne en mulighet til å finne et nytt lag, siden de tross alt har en usikker fremtid.

Les også: Wiggins orket ikke se Froome vinne Tour de France

Ryttere som tidligere olympisk mester Samuel Sanchez, Mikel Astarloza, Mikal Nieve og Igor Anton er derfor ledige på markedet, og utvilsomt av interesse for flere andre storlag.

Rytterne skal ha fått beskjeden av administrerende direktør Mikel Astorkiza i Basque Cycling Pro Team, lagets administrerende selskap, før start på Clasica San Sebastian, det som er regnet som det lagets klassiker.

Flere av syklistene kjørte offensivt, men klarte ikke å vinne.

Dersom laget ikke lykkes å skaffe en ny sponsor kan Spania bli stående med bare et WorldTour-lag, Movistar. Baskerland, som tradisjonelt har vært regnet som sykkelsportens sentrum i landet.