Fox News intervjuer Aslan (Foto: Faksimile Foxnews.com)
Fox News intervjuer Aslan (Foto: Faksimile Foxnews.com)

Dette Fox News-intervjuet sprer seg som ild i tørt gress

Reporteren kan ikke begripe hvorfor en religionsforsker skriver bok om kristendom.

Av Sandra Mei Ling Noer

Det er ikke bare-bare å bli intervjuet av pressen. Det fikk forfatter og religionsekspert Reza Aslan (41) erfare da han gjestet amerikanske Fox News, for å bli intervjuet om sin nye bok om kristendommen, «Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth». Fox News-korrespondent Lauren Green (55) kan nemlig ikke fatte eller begripe hvorfor en religionsforsker med doktograd, som har studert verdens religioner i over 20 år, skal skrive en bok om kristendom.

Hvorfor? Han er muslim.

Nå vekker intervjuet sterke reaksjoner på sosiale medier, og kritikken mot både Fox News og Green er nådeløs.

Se Green intervjue Aslan lenger nede i saken!

– Du er en muslim.

Intervjuet, som er rundt ti minutter langt, begynner med at Fox-reporteren setter fokus på forfatterens religiøse bakgrunn.

Reza Aslan (Foto: Wikimedia Commons/Jjflannery)
Reza Aslan (Foto: Wikimedia Commons/Jjflannery)
– Du er en muslim. Så hvorfor har du skrevet en bok om kristendommens grunnlegger?

– For å være helt klar på dette, så er jeg en religionsforsker med fire grader, inkludert en i det nye testamentet. Jeg er flytende i bibelsk gresk og har studert kristendommens opphav i to tiår. Jeg er tilfeldigvis også en muslim. Det er ikke slik at jeg bare er en tilfeldig muslim som skriver om Jesus, jeg er en ekspert med en doktorgrad i religionenes historie, forklarer Aslan.

Men forklaringen er tydeligvis ikke god nok for intervjueren.

– Men man må jo fortsatt spørre: Hvorfor er du interessert i grunnleggeren av kristendommen?

– Fordi det er min jobb som akademiker. Jeg er en professoer i religion, inkludert i det nye testamentet. Det er det jeg lever av. Dette blir akkurat som å spørre en kristen om hvorfor han skriver en bok om islam. For å være helt ærlig, så har jeg vært besatt av Jesus i over 20 år. Jeg har studert livet hans, arbeidet hans og kristendommens opprinnelse både i et akademisk miljø og på fritiden i to årtier, svarer Aslan.

– Og for å understreke det, så er ikke dette et angrep på kristendommen. Moren min er kristen, kona mi er kristen, svigerbroren min er en pastor. Folk som tror at denne boka er et angrep på kristendommen, har ikke lest den ennå, fortsetter han.

Men lar intervjueren saken ligge? Definitivt ikke. Se hele intervjuet her: