Ingrid Hjelmseth (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
Ingrid Hjelmseth (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Norges keeperhelt bruker ferien på EM - takker arbeidsgiveren

– Når du får oppleve dette her, er det greit å bruke ferien sin på det, sier Ingrid Hjelmseth.

Norrköping (TV 2 Sporten):

Det var ingen tvil om hvem som var den største helten da de norske jentene tok seg til finale i EM torsdag, for Ingrid Hjelmseth reddet to danske straffer da det gjaldt som mest.

– Det har vært en helt fantastisk følelse. Vi har gledet oss veldig hele gjengen. Det tok noen timer før jeg sovnet, men ellers har jeg hatt en god natt, sier Hjelmseth dagen derpå.

33-åringen er veldig glad for å være midt i blitzregnet i mesterskapet i Sverige.

– Det er morsomt og gøy å komme i sentrum for gode prestasjoner på banen. Det er spesielt gøy å få så mye oppmerksomhet når vi har klart å komme til en EM-finale, så det er utrolig morsomt, sier Stabæk-spilleren.

Les også: – Derfor er Hjelmseth EMs beste keeper

Ferie fra sin sivile jobb
Debuten på landslaget kom så langt tilbake som i 2003, og nå er det en sivilingeniørutdannet kvinne med arbeidsplass i Det Norske Veritas som vokter buret – i det som er hennes ferie fra jobben.

– Jeg har en jobb som er veldig viktig for meg, men de har vært fantastiske og gitt meg muligheten til å jobbe deltid og spille fotball ved siden av.

Vi damefotballspillere bruker tiden fordi vi synes det er utrolig gøy.

– Når du får oppleve dette her, så er det verdt å bruke ferien sin på det. Vi damefotballspillere bruker tiden fordi vi synes det er utrolig gøy, og har et engasjement utenom det vanlige.

Se intervju med Hjelmseth øverst i artikkelen

Var reservekeeper lenge
Hjelmseths vei til førstekeeperplassen på landslaget har vært alt annet enn enkel, ettersom hun var reservekeeper bak både Bente Nordby og Erika Skarbø over lengre perioder.

– Jeg har alltid hatt troen på meg selv, og det er derfor jeg har holdt på så lenge. Troen på å bli best. Men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle stå her og spille EM-finale foran 50.00. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Hjelmseth.

REDDET TO: Norge slo Danmark i straffesparkskonkurransen og er finaleklare. Keeper Ingrid Hjelmseth reddet to straffer. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
REDDET TO: Norge slo Danmark i straffesparkskonkurransen og er finaleklare. Keeper Ingrid Hjelmseth reddet to straffer. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

– Det har sikkert gitt henne veldig mye sult etter å bli nummer en. Hun har jobbet veldig systematisk, og sikkert tatt en avgjørelse på at den jobben skal hun ha, og ingen andre. I tillegg har hun vært flink til å gå på egne treninger, oppsøkt Olympiatoppen og vært der og trent med våre egne trenere som er der, sier landslagssjef Even Pellerud.

Les også: Danmark-kapteinen: – Som en bøtte kaldt vann i hodet

Superlativene har haglet gjennom hele mesterskapet, og innsatsen mot Danmark føyer seg inn i rekken av gode prestasjoner.

– Vi har en helt utrolig keeper, så det er stort. Hun psyket dem ut til de grader og reddet to kjempestraffer, så all ære til henne, sa Ada Hegerberg etter kampslutt, mens Trine Rønning sa at hun elsket sin klubbkollega.

TV 2 Play: Se intervjuet med Hegerberg her
TV 2 Play: Se intervju med Hjelmseth selv etter kampslutt torsdag her

Fredag var samme Rønning like raus i omtalen av sin lagvenninne.

– Det er som jeg sa til dere i går. Jeg elsker fremdeles Ingrid, uansett om hun hadde reddet straffe eller ikke. Hun er verdens beste keeper, og har gjort en steinhard jobb med å ta opp den arven etter Bente Nordby, sier Trine Rønning.