Den ser både litt diskret og helst vilt rå ut på samme tid. Men nesten uansett hvor mye krefter du tror den skal ha   så tar du nok feil.
Den ser både litt diskret og helst vilt rå ut på samme tid. Men nesten uansett hvor mye krefter du tror den skal ha så tar du nok feil.

Mercedes CLS: Her er familiebilen som spiser sportsbiler til frokost

Hvis du vil ha den råeste bilen til barnehagen, trenger du ikke å lete lenger ...

AMG, bilinteresserte generelt, og Mercedes-entusiaster spesielt, retter seg automatisk opp i giv akt bare denne bokstavkombinasjonen nevnes.

Det er nemlig tuningfirmaet til den kjente tyske premiumbilprodusenten med stjerne på panseret. Og de pleier ikke å gjøre ting halvveis.

Blant annet har de sørget for at Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake spyr ut over 550 hk og har 720 nm dreiemoment. Men det Hösbach-baserte tuningfirmaet Vaeth syntes at det var aaaalt for lite. 846 hk (!) var mye mer passende effekt, etter deres mening ...

LES OGSÅ: AMG: Disse bokstavene står for mye moro

Tryllet under panseret

Ja, for det er altså resultatet etter at de har gått løs på AMG-verstingen til Mercedes. De har modifisert turboene, fikset nytt eksosanlegg, fiklet med ECU software og ellers generelt "tryllet" med den allerede voldsomme kraftpakken under panseret.

Og vips, så har de klart å nå målet sitt – nøyaktig 846 hk.

LES OGSÅ: Verdens råeste stasjonsvogn er priset

360.000 kroner

Det er ikke småtteri av en effektøkning. 5,5-literen er jo allerede en nærmeste hinsides brutal motor i utgangspunktet – men det går altså an å gjøre den enda "sintere".

Vaeth gjør gjerne jobben for deg - mot den nette sum av 360.000 kroner. Det er naturligvis før avgifter og annet snacks som den norske stat skal ha i lomma innen du kan ta den med hjem og få den "lovlig" på gata.

Helt "ny" bil

4_vae_cls63-amg1
4_vae_cls63-amg1

Inkludert er ikke bare oppgradering av motor, men også en utvendig stylingpakke, både diskret og rå på samme tid, diverse innvendig pynt og egne felger og fjæringer.

Nevnte vi forresten at Vaeth også anbefaler deg nye bremser for at bilen skal være riktig "satt opp" til å håndtere kreftene. Jo da, de koster knappe 47.000 kroner i tillegg. Så dermed er pakkeprisen i overkant av 400.000 kroner.

Men du får jo som sagt en av tidenes aller heftigste stasjonsvogner da.

350 km/t

Nøyaktig hvor heftig den er? Jo, om du har nerver av stål kan du dundre avgård til en toppfart på 350 km/t. Vi sier det en gang til: 350 km/t. I en stasjonsvogn!

Vi har ikke funnet noen offisielle 0–100 km/t-tider – men kan uten å overdrive slå fast at det går j ... fort. Vi tipper godt ned på 3-tallet. Og det burde holde for hvem som helst.

LES OGSÅ: Denne har fartssperre på 350 km/t

Vikinglotto

10_vae_cls63-amg1
10_vae_cls63-amg1

Så hva er det egentlig du venter på? Det finnes vel ingen rasjonelle grunner til å ikke løpe til nærmeste Mercedes-forhandler, smelle de rundt 2 millionene en "vanlig" CLS 63 AMG Shooting Brake koster på bordet, sette kursen for Hösbach og få time til ombygging umiddelbart?

Akkurat, passer litt dårlig akkurat i dag. Må levere Vikinglotto-kupongen først, ja ...

LES OGSÅ: Her er direktørbilen som kjører fra de fleste