Vriene valg for Pellerud

Even Pellerud har vanskelige valg å gjøre før EM-finalen mot Tyskland. Skal han gi ny tillit til førstevalgene som har levert i kamp etter kamp, eller slippe til reserver med friskere bein?

– Det så ut som det var mange slitne bein i semifinalen. Det blir viktig å finne ut hvem som er friske nok til å spille søndag, og det blir ikke noe svar på det i dag, sa landslagssjefen under restitusjonstreningen på idylliske Villa Fridhem fredag.

Det blir noen vanskelige avveininger. De som har spilt har spilt godt og tatt laget til finale. De kjenner hverandre også veldig godt. På den annen side har jeg friske og hissige spillere som har vist god form når de har sluppet til. De kjenner hverandre noe mindre.

Han slapp til seks reserver fra start da Norge møtte Tyskland i gruppespillet, og det ble litt av en suksess. De imponerte mot de tyske førstevalgene og påførte Tyskland det første tapet i EM-sluttspill på 20 år.

Da var imidlertid forutsetningene annerledes. Begge lag var allerede klare for kvartfinale, og kampen handlet bare om gruppeseier og veien videre. Søndag står det om EM-trofeet.

Pellerud har brukt samme 11 spillere fra start i fire av fem kamper så langt, og for noen av dem er den fysiske belastningen blitt veldig stor, særlig i lys av 120 knalltøffe minutter mot Danmark torsdag. (©NTB)