Hushovd (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)
Hushovd (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)

– Ville valgt Hushovd foran Kristoff til VM

Men Ole Kristian Stoltenberg tror det blir «fotofinish» i kampen om den siste VM-plassen.

VM I sykkel går av stabelen i Firenze i slutten av september. Og som tv2.no skrev torsdag så er det mye som tyder på at lagets tredje og siste plass står mellom Thor Hushovd og Alexander Kristoff.

– Ville valgt Hushovd i dag
Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er nærmest selvskrevne etter som løypen passer dem perfekt. Ifølge landslagssjef Stig Kristiansen skal i tillegg Hushovd og Kristoff være svært ivrig etter å ta den siste plassen. Det betyr at de neste ukene blir svært avgjørende.

– Både Kristoff og Hushovd har sagt at de stiller seg til rådighet for landslaget til VM. De nærmeste ukene blir da viktige foruttaket, sa Kristiansen til tv2.no torsdag.

Les også: Hushovd og Kristoff kjemper om samme VM-plass

TV 2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg mener valget er veldig vanskelig, men holder likevel en liten knapp på ringreven fra Grimstad.

– Det er ingen tvil om at Alexander Kristoff har vært vår beste syklist i år. Han syklet meget bra på vårsesongen. Han har gjort et godt Tour de France, selv om jeg skulle likt å ha sett ham henge bedre med på noen av de tøffe etappene hvor det har gått for fort for han. Fort kommer det også å gå i VM, understreker han.

– Kristoffs lille minus er at han har vært i form i hele år. Thor har begynt å komme i form og spøker ikke når han sier at han skal komme i form til den og den datoen. Så dersom jeg måtte valgt i dette som jeg anser som en fotofinish, så ville jeg tatt frem gode gamle Thor Hushovd til den tredje plassen, sier han.

Les også: Nordhaug-sjef sparket etter dopinginnrømmelse

– «Gabba» et godt alternativ
Selv om plassen ser ut til å stå mellom Thor Hushovd og Alexander Kristoff så er også Gabriel Rasch nevnt som et godt alternativ som hjelperytter til de to selvskrevne kapteinene.

– Både Hushovd og Kristoff er ryttere som klarer seg selv og som er stjerner og spurtkapteiner. De er vinnerskaller. Gabriel har derimot vesentlig mer erfaring som hjelperytter. Kanskje er de andre også mer trygge på at han vet nøyaktig hva han skal gjøre og at han ikke er der med egne ambisjoner. Jeg tror «Gabba» kunne vært et vel så godt alternativ når VM nærmer seg.