Pellerud og Riise øyner ønskereprise

Forrige gang et sluttspill for kvinner ble avgjort i Sverige, ble Norge verdensmester med 2-0-seier over Tyskland på Råsunda. Gjentas suksessen søndag?

Even Pellerud var landslagssjef og Hege Riise den mest lysende stjernen da norsk fotball feiret en av sine aller største dager i Solna i 1995. Nå er Pellerud landslagssjef og Riise en av hans assistenter.

For 18 år siden var Silvia Neid tysk lagkaptein. Nå er hun landslagssjef. Hun er ute etter revansj på Friends Arena søndag, selv om Tyskland har vært regjerende europamester sammenhengende siden vinteren 1995.

Svensk fotballs nye nasjonalarena er bygget rett ved gamle Råsunda, som sammen med Rose Bowl i Pasadena er alene om å ha arrangert VM-finale både for menn og kvinner. Søndag settes det ny publikumsrekord for europamesterskapet i finalen som ble utsolgt før noen av finalistene var klare.

– Det er et av de største øyeblikk i mitt fotballiv å ta dette laget til finalen. Det blir vanskelig å toppe dette, sa en glad og lettet Even Pellerud etter straffeseieren mot Danmark.

– Det var litt synd at Sverige tapte. Jeg håpet på et skikkelig skandinavisk oppgjør også i finalen. (©NTB)