Rosenborg-fadese i Skottland

Europaligaeventyret fikk en brå slutt for trønderne.

St. Johnstone spillerne jubler etter scoring mot Rosenborg, som til slutt røk ut av Europaligaen. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Alexander Søderlund tente håpet om avansement, men med 1-1 mot skotske St. Johnstone er Rosenborg ute av Europaligaen.

Den nyinnkjøpte spissen fra Haugesund fikk sin første kamp fra start i Skottland torsdag. Rosenborg måtte hente inn St. Johnstones 1-0-ledelse fra kampen i Trondheim.

Og det startet riktig så lovende for trønderne. Allerede etter fem minutter var Søderlund på rett plass. Jonas Svensson forsøkte å tråkle seg gjennom feltet, før ballen landet hos Søderlund. Han gjorde ingen feil, og med 1-0 var lagene like langt sammenlagt.

Men etter 22 minutter utlignet Steve May for hjemmelaget da han kom alene mot Rosenborg-keeper Daniel Örlund.

Mot slutten fikk Rosenborg to gode sjanser til å sikre seg avansement. Først ble et godt skudd fra Borek Dockal blokkert. Så var det en annen innbytter, forsvarer Jon Inge Høiland, som fikk lagets største sjanse. Men alene med keeper klarte han ikke å ta vare på den gylne muligheten til å sende trønderne videre.

Dermed måtte Rosenborg innse at årets Europaliga endte i Skottland torsdag. Høyst skuffende for laget som i fjor kvalifiserte seg til gruppespillet i samme turnering. (©NTB)