toppagurk
toppagurk

Odd (80) bruker tankens kraft til å stanse regn

TV2.no gir deg våre favorittagurker i hele sommer, og under kan du lese hva vi fant i avisene torsdag.

Av Ingrid Marie Treborg

En ny app skal gjøre det lettere for bønder å velge egnet sperma til kyrne sine. Det melder Sandnesposten med tittelen «Velger sæd på mobilen».

Appen inneholder en oversikt over ymse typer okser - og alle eliteoksene blir presentert med bilde i appen.

Brønnøysund Avis har pratet med den pensjonerte sivilingeniøren Odd Nicolaisen, som påstår at mennesker kan stanse regn med tankens kraft.

Odd, som har skrevet fysikkboka «The idea of LOLLs», påstår at han klarte dette da han var på hyttetur med familien sin. Han sier at det likevel krever sin mann. Og god planlegging.

– Vær er noe som tar tid å påvirke, og dersom en person skulle prøve dette nå, ville det merkes mulig først i august, sier han.

«'Sommeråpent' fra Sandnessjøen i kveld får et annet sendetidspunkt enn vanlig», var nettstedets toppsak torsdag. Programmet flyttes litt på grunn av semifinalen mellom Norge og Danmark i fotball-EM for kvinner.

Samme nettsted skriver at en flyentusiast på rundtur har vært innom Brønnøysund.

Les også: Dagens agurksalat: Hvem har ribbet Frognerparken?

Fikk vepsebol i hagen

bier
bier
Hvis du trodde at det heter slottsbalkongen, tar du grundig feil. «Dette er ingen balkong. Det er en altan», skriver Klikk.no.

Nettstedet får bekreftet dette av Byantikvaren i Oslo, som refererer til boka «Arkitektur i Oslo – en veiviser til byens bygningsmiljø», og der står det følgende: «.... altan mot Slottsplassen med tempelgavl båret av joniske søyler tilføyet 1846-48».

– Det er en altan, fordi den er på taket av Slottets buegang, forklarer avdelingsdirektør for arkitektur ved Nasjonalmuseet, Nina Berre.

Dalane Tidene skriver at Inger Beate Mellgren Rasmussen nylig fikk et stort vepsebol i hagen.

– Det er en slags hilsen fra fortida. Min far hadde bier, sier Inger Beate til nettstedet.

Les også:Dagens agurksalat: Tysker fikk fjøslukt i gave av bonde

Nå skjer det

Det skal bygges en 110 meter lang og spektakulær aliminiumsbro i Loen, og det gleder innbyggerne seg til. «– No startar galskapen», varsler Firda.

bolt
bolt
En av markørene som viser vei til jettegrytene ved Sild er brukket løs fra festet. En annen ble funnet langs sjøkanten, skriver Aust Agder Blad. «Det er trist at dette skjer», skriver nettstedet.

Hamar Arbeiderblad forteller at en tyv som stjeler krakker og blomsterpotter er på ferde. Dyre ting, som sykler og verktøykasser, er tyven ikke interessert i. Avisa har døpt ham «pyntegjenstand-tyven».

Et av ofrene forteller sin historie, men ønsker å være anonym. Han forteller at han blant annet er blitt frastjålet «en flott lampe» som hang i boden.

I helga ble en mann i midten av 20-årene slått på et utested i Haugesund, skriver Haugesund Avis. Årsak: Han var fra Oslo.

«Det er bare spørsmål om tid før noen vil komme til å kjøre over en bolt på en ferist i Lavangen - igjen. Dette kan skape en ulykke», skriver Salangen-Nyheter.

Nettstedet er blitt tipset om en bolt på en ferist som kan være farlig. «Bolt kan skape ulykke», lyder tittelen, og punktering er nevnt som ett av skrekkeksemplene.

– Den må ha kommet opp i løpet av natt til lørdag. Den var ikke der tidligere, sier en anonym bilist til nettstedet.

I slutten av august gir Brynjulf Jung Tjønn ut sin femte bok, «Så vakker du er». Den er på nynorsk, jubler Sogn Avis under tittelen «Brukar nynorsk igjen».

– Eg byrja å skriva boka på bokmål, men det fungerte ikkje, sier forfatteren til nettstedet.