Ukens største hendelse i kjendisverden er utvilsomt den ferske prinsen. Nå venter folk på navnet på babyen, mens de diskuterer kulemagen til Kate. (Foto: Doug Peters, © Doug Peters)
Ukens største hendelse i kjendisverden er utvilsomt den ferske prinsen. Nå venter folk på navnet på babyen, mens de diskuterer kulemagen til Kate. (Foto: Doug Peters, © Doug Peters)

Hetser og hyller Kates kulemage

Mødre verden over raser mot mobbingen av hertuginnen: – Velkommen til virkeligheten, idioter!

Av: Ingrid Marie Treborg

Det var en smilende hertuginne Kate og en stolt prins William som tirsdag viste fram den ett døgn gamle gutten sin.

Hertuginnen var iført en spesialdesignet lyseblå kjole med empireliv fra den britiske designeren Jenny Packham. Hun viste at hun i likhet med de fleste andre nybakte mødre – og i motsetning til Hollywood-stjerner som gjerne tyr til plastiske operasjoner like etter fødselen – har kulemage.

Se Kate og William vise fram prinsen i videoen over!

Hertuginnen har de siste dagene vært en av verdens mest omtalte personer, og får merke oppmerksomheten på kroppen. Det er spesielt Hollywood-pressen som har fokus på Kates utseende, og de er allerede i full sving med å «avsløre» at hun er desperat etter å slanke seg etter fødselen. In Touch påstår til og med at Kates søster Pippa har en stor slankeplan for Kate.

Britisk presse, derimot, og mange, mange mødre, hyller naturlige Kate, og skriver at de ble lettet da hun kom ut av sykehuset for å hilse på alle de oppmøtte.

– Endelig en kjendis som våger å være naturlig, skriver en fornøyd mamma på Twitter.

kate1 (Foto: Doug Peters, © Doug
  Peters)
kate1 (Foto: Doug Peters, © Doug Peters)

– Gravid igjen?

«Er det galt av meg å tro at den nye prinsen i England har en treg tvilling inne i magen til mamma #katemiddleton? #stormage #vann», spør ei norsk jente på Twitter.

«Kanskje hun ventet tvillinger og den ene babyen ikke er født enda?», «Har hun ikke hørt om hold-in-strømpebukser?», er noe av det andre som skrives.

Kvinner verden over slår tilbake, og kaller kritikken «mobbing av verste sort».

– Er dere menn så vant til at kjendiser fettsuger seg like etter fødselen, at dere blir usikre og redde når Kate viser fram noe naturlig, spør en opprørt kvinne på Twitter.

– Velkommen til virkeligheten, idioter, skriver en annen.

Les flere nyheter på tv2.no

Hylles av nybakte mødre

Årsaken til at nybakte mødre har kulemage etter fødselen, er fordi livmor og muskler bruker tid på å trekke seg sammen igjen. En livmor veier rundt 1000 gram like etter fødselen, men i løpet av rundt 12 uker er den tilbake til sin normale vekt på rundt 70–100 gram.

Mange nybakte mødre hyller Kate i sosiale medier, og langer ut mot dem som gjør narr av kulemagen. Mødre verden over takker Kate for at hun viste fram kulen.

– Mødre verden over takker Kate for at hun viste fram kulen sin, skriver en mamma på Twitter. Også hun er lettet over å se en kjendis som ikke har en helt flat mage like etter fødselen.

– Vi elsker at hun ikke prøvde å skjule magen da hun forlot sykehuset. Hun viste stolt fram magen sin, og viste at hun var stolt av å ha båret fram sønnen sin i ni måneder, skriver Hollywood Life.

– Naturlig er vakkert

Netmums, som er Storbritannias største mammanettsted, hyller hertuginnen i britiske Daily Mail. Netmums-sjef Siobhan Freegard sier at Kates opptreden utenfor sykehuset tirsdag var svært viktig for alle mødre.

– På et par minutter, på trappa utenfor Lindo-fløyen, gjorde Kate mer for mødres selvtillit enn noen andre rollemodeller. Kate viste hvordan en ekte mor ser ut – og at naturlig er vakkert, sier hun til avisa.

Og:

kate
kate
– Dessverre får mange kjendiser fettsuging og mageplastikk kjempekjapt for å komme inn i små jeans igjen, slik at alle andre føler seg utilstrekkelige.

– Til alle dere som gjør narr av Kates mage: Skam dere! Har dere ikke manerer? Jenta har akkurat født, så holdt kjeft, smeller det fra en annen mamma.

Vil boikotte kjendisblad

Tirsdag – altså mindre enn 24 timer etter at Kate hadde født – kom kjendisbladet OK! ut på gata. På forsiden var en smilende Kate – og tittelen «Kates slankeregime etter fødselen».

Bladet skriver også: «Magen kommer til å krympe rett tilbake igjen», og inni bladet finner man det bladet kaller «din eksklusive hertuginnediett og -treningsplan».

Flere britiske kjendiser oppfordrer folk til å boikotte bladet. Dette skriver spaltist Brooke Maganti i britiske The Telegraph:

– Uansett hvilke latterlig forventninger vi har til kjendiskvinner, har Kate oppfylt dem alle uten å få en eneste klage. Nå nå hun har gjort jobben sin – er det ikke da på tide at hun får en pause? Og ikke kjøpe bladet OK! før hodet til bladets redaktør er ransaket og personen innser hva slike forsider gjør med ekte kvinner.