Tesla jobber på spreng med å bygge opp et nettverk av superladestasjoner i Norge. Men det skal ikke stoppe der, videre står hele Europa for tur. Da kan du lade raskt og gratis   og Tesla lover å sikre hele strekningen mellom Trondheim og Milano.
Tesla jobber på spreng med å bygge opp et nettverk av superladestasjoner i Norge. Men det skal ikke stoppe der, videre står hele Europa for tur. Da kan du lade raskt og gratis og Tesla lover å sikre hele strekningen mellom Trondheim og Milano.

Snart kan du kjøre helt gratis fra Trondheim til Milano

Tesla bygger ut nettverket av gratis superladestasjoner – og starter i Norge.

Tesla har ingen planer om å slappe av etter suksessen de har opplevd med sensasjons-elbilen Model S.

Godt over 1.000 nordmenn har bestilt den, og levering til de første kundene starter om bare noen uker.

Samtidig jobbes det hardt med å bygge ut nettverket av egne "superladestasjoner". Det er ikke bare hurtigladestasjoner – de er gratis.

Og nå snart vil nettverket av disse gjøre det mulig for nordmenn å kjøre helt gratis til Italia på ferie...

LES OGSÅ: Nå har de "tidenes beste bil" – OG er gjeldfrie

Norge først

Planen til Tesla er at strategisk plasserte superladestasjoner mellom alle de største byene i Europa, med rundt 150 km mellomrom, skal sikre Tesla-eiere å kunne reise rundt helt uten angst for å bli stående uten strøm.

I Norge er utbyggingen alt i full gang. Ikke så rart at vi prioriteres høyt egentlig, ettersom lille Norge faktisk utgjør det største markedet utenfor USA.

Bakgrunnen for det er naturligvis at politikerne har gjort det såpass gunstig å kjøpe/bruke elbil her hjemme.

LES OGSÅ: Med denne startet elbileventyret

250 km på 20 minutter

Neste land på listen er Danmark, og så vil en jobbe seg systematisk gjennom hele Europa.

Tesla melder nå at Tesla-eiere allerede neste år kan kjøre hele veien fra Trondheim til Milano uten å måtte betale ei krone – og helt uten utslipp.

Det skal også kunne gjennomføres like raskt som med en vanlig bil. Superladestasjonene til Tesla er de raskeste på markedet – og det skal være mulig å få 250 kilometers rekkevidde etter 20 minutter med lading. Eller 500 kilometer med en times lading.

Teslasak II
Teslasak II

LES OGSÅ: Tesla Model S: Nå er den en bestselger

Klar til høsten

– Teslas Superladere ligger mellom byene – der hvor man har behov for oppladning. De kommer til å ligge sentralt på motorveinettet i nærheten av restauranter, butikksenter og hotell, forteller Esben Pedersen, Teslas skandinaviske kommunikasjonssjef.

– På den måten kan brukerne utnytte de korte pausene aktivt. Ladestasjonene er plassert såpass tett at man kun behøver å lade i 20 minutter, før man fortsetter reisen. Vi håper å ha de første norske stasjonene i gang i løpet av høsten, fortsetter Pedersen.

Les vår test av Teslas først bil Roadster her: Et olja lyn – uten olje

Gratis strøm – alltid

Tilbudet om gratis lading er for øvrig ikke en kampanje. Dette gjelder evig – for alle Tesla-kunder. Det har den karismatiske Tesla-gründeren Elon Musk understreket flere ganger.

Musk er blant verdens rikeste personer og står selv som garantist for at løftet skal kunne holdes.

Han ansees også for å være en av de aller mest innflytelsesrike personen i bilindustrien.

LES OGSÅ: Så billig blir super-elbilen