Lekksje fra takluken kan forekomme. Illustrasjonsbilde
Lekksje fra takluken kan forekomme. Illustrasjonsbilde

Hjelp – taket lekker!

Det kan heldigvis være ganske enkelt å fikse.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Jeg har problem med at det lekker vann gjennom soltaket på bilen, ikke mye, men nok til at det drypper små dråper gjennom når jeg kjører i kraftig regnvær.

Har sett over gummilister og pakninger, men alt ser ut som det er i orden. Vet ikke hva mer jeg kan gjøre her, å skifte hele soltaket er vel en både krevende og kostbar jobb og jeg tror ikke det er verdt å koste på en etter hvert godt voksen og velbrukt bil.

Jeg tenkte kanskje du har vært borti problemet før og kan gi meg et råd her?

På forhånd tusen takk!


Benny svarer:

Huff da – dette hørtes ikke bra ut. Selv om det er sol og sommer akkurat nå, skal vi vel ikke se helt bort i fra at det kan komme en regnbyge igjen en dag ...

Takluke, ja. 80-tallets store hit. Det var et svært viktig tilleggsutstyr som vi betalte i dyre dommer for den gang. Ikke helt ulikt det vi gjør for dagens panorama glasstak.

Jeg skiftet til å med tak på bilen min jeg – for å få "høl i taket". Selvfølgelig måtte jeg også montere en vindavviser i plast slik at omverdenen virkelig så at jeg hadde takluke ...

Lett å fikse

Mye jobb var det også. Resultatet var bløtt baksete – for akkurat som deg hadde jeg lekkasje. Hos meg hadde jeg klart å tvinne en dreneringsslange som dermed var tett.

Det var heldigvis ganske enkelt å fikse. Det tipper jeg at det er hos deg også. Ettersom pakninger og tettinger ser greie ut antar jeg at du også har en eller flere tette dreneringer.

Dette fikser du ganske enkelt med en lang, litt stiv ståltråd som du bruker som stakefjær. Det skal være et dreneringshull i hvert hjørne stak opp disse forsiktig. Har du tilgang på trykkluft så blås litt forsiktig igjennom også. Så tipper jeg problemet er løst.

Så kan du nyte sola gjennom åpen takluke!

Les også: Pass opp når takluken ”ikke virker helt optimalt” ...

Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Vi har testet den store familiedrømmen


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: