Rike, unge kjendiser (Foto: AP photo/Invision/AP/Pa photos, © RJK**NY**)
Rike, unge kjendiser (Foto: AP photo/Invision/AP/Pa photos, © RJK**NY**)
LADY GAGA: Er størst på Twitter. No utfordrar Paven ho. (Foto: REUTERS/Jorge Adorno)
LADY GAGA: Er størst på Twitter. No utfordrar Paven ho. (Foto: REUTERS/Jorge Adorno)

Disse unge stjernene tjener mest

En av disse tre tjente nesten 500 millioner kroner på ett år.

Av Sandra Mei Ling Noer

Det amerikanske business-magasinet Forbes slipper hvert år en liste over de rikeste kjendisene under 30. I år er det en 27 år gammel artist ved navn Stefani Joanne Angelina Germanotta som troner på førsteplassen. Du kjenner henne nok bedre som Lady Gaga.

Magasinet har regnet seg fram til at «Bad Romance»-artisten tjente rundt 80 millioner dollar (472 millioner kroner) i tidsperioden mellom juni 2012 og juni 2013.

Bieber og Twilight-stjerner

Dette er den komplette listen over det Forbes mener er verdens rikeste kjendiser under 30 år. I parantes står hva magasinet anslår at stjernene har tjent i løpet av et år.

Lady Gaga (Foto: Charles Sykes/AP photo, © RJK**NY**)
Lady Gaga (Foto: Charles Sykes/AP photo, © RJK**NY**)

1. Lady Gaga (80 millioner dollar)

New York-artisten Lady Gaga ga ut sitt første album, «The Fame» i 2008. Med hitsingler som «Just Dance» og «Poker Face» ble skiva en stor suksess, og siden har det kun gått én vei for 27-åringen som altså er den unge stjerna som har tjent mest i løpet av det siste året.

justin-bieber-dubai (Foto: Scanpix)
justin-bieber-dubai (Foto: Scanpix)

2. Justin Bieber (58 millioner dollar)

Kanadiske Justin Bieber (19) er trolig ikke et ukjent fenomen for nordmenn. Tenåringen har ved flere anledninger skapt kaotiske tilstander i landets hovedstad, der han allerede har rukket å ha flere konserter. Bieber har gitt ut tre album.

taylor (Foto: Tammie Arroyo)
taylor (Foto: Tammie Arroyo)

3. Taylor Swift (55 millioner dollar)

Den amerikanske countryprinsessen Taylor Swift (23) ble i sin tid den yngste singer/songwriteren som ble signert til Sony/ATV-plateselskapet. Hun slapp sitt debutalbum i 2006, og har siden sluppet ytterligere tre skiver. Swift har også medvirket i en rekke filmer og TV-serier.

Calvin Harris (Foto: Mike Coppola/Getty Images, © mb)
Calvin Harris (Foto: Mike Coppola/Getty Images, © mb)

4. Calvin Harris (46 millioner dollar)

DJ og produsent Calvin Harris (29), eller Adam Richard Wiles, som han egentlig heter, ga ut debutalbumet «I created disco» i 2007. Skotten har rekorden for flest topp ti-hits fra studio album i Storbritannia, med åtte låter som har funnet veien til hitlistene. Harris har også gjort stor suksess med Rihanna-samarbeidet på «We Found Love».

GR-rihanna (Foto: Scanpix)
GR-rihanna (Foto: Scanpix)

5. Rihanna (43 millioner dollar)

Norgesaktuelle Rihanna, som spiller konsert i Oslo førstkommende torsdag og i Bergen på fredag, er verdens femte rikeste kjendis som har til gode å dra ordentlig på åra. 25-åringen, som opprinnelig kommer fra Barbados har hele sju album på merittlista, og har også fem turnéer å skilte med. Blant hennes mange kjente hits finnes «Only Girl (In The World)», «We Found Love» (der fjerdeplassen på rikinglista altså står som produsent, journ. anm.), «Pon De Replay» og «Stop The Music».

Katy Perry 1 (Foto: James K. Murphy, © TS)
Katy Perry 1 (Foto: James K. Murphy, © TS)

6. Katy Perry (39 millioner dollar)

California-brunetten Katy Perry (28) er ifølge Forbes den sjette rikeste unge kjendisen. Hun slo gjennom med albumet «One of the Boys» i 2008, og har siden gitt ut to studioalbum. Blant hennes mest kjente hits er «I Kissed a Girl», «Hot n cold» og «Firework».

ADELE:
ADELE:

7. Adele (25 millioner dollar)

Omtrent hele verden er på fornavn med Adele Laurie Blue Adkins (25). Briten har vunnet flere Grammy-priser og i fjor plasserte det amerikanske magasinet Time henne på listen over verdens 100 mest innflytelsesrike personer. 25-åringen har gitt ut to album som har inneholdt en rekke hitsingler, blant andre «Rolling In the Deep», «Someone Like You» og «Chasing Pavements».

lawrence (Foto: John Shearer, © GS DG**NY**)
lawrence (Foto: John Shearer, © GS DG**NY**)

8. Jennifer Lawrence (26 millioner dollar)

Hollywoodstjernen Jennifer Lawrence (22) sin første rolle var i TV-serien «The Bill Engvall Show». Hun har siden den gang spilt i filmer som «The Hunger Games», «X Men: First Class» og «Silver Linings Playbook». Sistnevnte film skaffet henne priser for beste skuespiller i prisutdelinger som Academy Awards, Golden Globe Awards og Screen Actors Guils Award.

kristen (Foto: KM/FAMEFLYNET)
kristen (Foto: KM/FAMEFLYNET)

9. Kristen Stewart (22 millioner dollar)

For Twilight-fans er Kristen Stewart et svært velkjent ansikt. Den 23 år gamle skuespilleren spiller hovedrollen Bella Swan i de fire «Twilight»-filmene men har også spilt i filmer som «Panic Room», «The Messengers» og «Snow White and the Huntsman».

Talylor-Lautner
Talylor-Lautner

10. Taylor Lautner (22 millioner dollar)

21 år gamle Taylor Lautner er, i likhet med Stewart på niendeplass, kjent fra «Twilight»-sagaen. Skuespilleren, som spiller Jacob Black i flimene, har også hatt roller i serier som «The Bernie Mac Show» og «My Wife and Kids» i tillegg til å ha medvirket i filmer som «Valentine's Day» og «Abduction». I 2010 ble han kåret til den nest mest sexy mannen av Glamour magasin. Han ble for øvrig også skjenket en fjerdeplass da People magasin kåret de mest fantastiske kroppene samme år.