Pedersen (Foto: DARREN WHITESIDE/Reuters)
Pedersen (Foto: DARREN WHITESIDE/Reuters)

Vitesse-sjefen mener seg feilsitert om Pedersen-salg

– Marcus Pedersen reiser ikke nå, sier han til tv2.no.

Etter et godt U21-EM fikk Pedersen beskjed fra Vitesse-ledelsen om at trener Peter Bosz ønsket å satse på nordmannen dersom spisstjernen Wilfried Bony ble solgt.

Ivorianeren er nå på plass i Swansea, og det var derfor meget overraskende da sportsdirektør Ted van Leeuwen forrige uke ble sitert på følgende i Voetbal International:

– Marcus har et år igjen av kontrakten, og gjorde det veldig bra under U21-EM. Det ville vært perfekt hvis en interessert kjøper melder seg.

Les også: Vitesse vil selge Pedersen

Ba om en forklaring
Van Leeuwen sier til tv2.no at han er feilsitert, og den samme beskjeden fikk Pedersen da han i helgen ba Vitesse-ledelsen om en forklaring.

Sportsdirektøren hevder han sa han ville bli overrasket om ingen klubber ville forsøke å sikre seg Hamar-gutten i sommer.

– Vi har tynn stall og kun tre spisser. Da vil man ikke miste noen. Det kommer ikke til å skje noe raskt slik det ser ut nå. Pedersen reiser ikke nå, sier van Leeuwen til tv2.no.

Vi har tynn stall og kun tre spisser. Da vil man ikke miste noen.

Han ønsker ikke å kommentere situasjonen rundt kraftspissen, som har ett år igjen av kontrakten med Vitesse, ytterligere, men sier den nye treneren må få tid til å bli kjent med alle spillerne før den endelige stallen spikres.

Pedersen spilte fra start og scoret da Vitesse slo Voorwaarts 5–0 for to uker siden, men i de to siste treningskampene har han spilt 22 og 26 minutter som innbytter. Etter generalprøven mot Bayer Leverkusen på Gelredome lørdag, er det serieåpning i Nederland 4. august. Vitesse starter mot Heracles – trolig med Pedersen eller brassen Jonathan Reis på topp.

– Treneren har ikke sett meg så mye foreløpig. Jeg må bare trene og gjøre mitt beste for å vise meg frem, sier Pedersen til tv2.no.

Usikker fremtid
Den tidligere HamKam- og Strømsgodset-spilleren tror ikke han blir leid ut i sommer siden han har kun ett år igjen av kontrakten, men vet lite om hva som venter de kommende ukene og månedene.

– Det er tidlig enda, alt kan skje. Kanskje jeg blir her i flere sesonger, og kanskje jeg drar vekk. Jeg vet egentlig ingenting, sier Pedersen.

– Det er ikke slik at du har gitt beskjed om at du vil vekk?

Kanskje jeg blir her i flere sesonger, og kanskje jeg drar vekk.

– Nei. Vitesse er blitt en stor klubb. Får jeg spille her, er det veldig bra for meg.

Vitesse betalte tolv millioner da de hentet Hamar-gutten fra Strømsgodset sommeren 2010, men skader og lite spilletid preget den første tiden i Arnhem. 23-åringen scoret åtte mål på 15 kamper på utlån i Vålerenga før han i fjor sommer flyttet tilbake til Nederland.

Der måtte han trene med reservelaget før Odense hentet Pedersen på lån. Den danske klubben hadde opsjon på å kjøpe spissen etter at vårens utlånsavtale løp ut, men valgte ikke å benytte seg av denne til tross for at nordmannen scoret 13 mål i en vanskelig sesong for klubben.