Chelseas Romelu Lukaku. (Foto: Najjua Zulkefli/Afp)
Chelseas Romelu Lukaku. (Foto: Najjua Zulkefli/Afp)

Mourinho tror Lukaku kan utfordre Torres

Spisstalentet Romelu Lukaku (20) kan stå foran sitt gjennombrudd i Chelsea.

Det ser ut til at Lukaku nå har klart å ta steget fra vidunderbarn til en seriøs utfordrer til spissplassen på titteljaktende Chelsea.

Belgieren har storspilt i begge Chelseas treningskamper til nå og scoret to mål.

Det har Chelseas nygamle manager José Mourinho merket seg. På spørsmål på en pressekonferanse om 20-åringen nå kan utfordre Fernando Torres i kamp om spissplassen svarte sjefen slik:

- Naturligvis.

Les også: – Terry er ikke trygg

Etter en litt frustrerende førstesesong hos de blå, løsnet det for Lukaku på lån hos West Bromwich forrige sesong.

Under ledelse av Steve Clarke, tidligere assistent for Mourinho, scoret Lukaku 17 mål i Premier League og viste at han kan bli den storspilleren mange har spådd.

- Lukaku hadde en fantastisk sesong, men Steve er Steve, jeg er meg, og West Brom er ikke Chelsea. Det er opp til gutten, men han er villig til å lære seg den type bevegelsesmønster vi vil ha, sa Mourinho om spissen.

Han er villig til å lære seg den type bevegelsesmønster vi vil ha.

Portugiseren utdypet at han ikke bare vil ha spisser som løper mellom midtstopperne, men som også faller ned mellom forsvar og midtbane og trekker ut på sidene.

Chelsea har nå Fernando Torres og Demba Ba som spissalternativ ved siden av Lukaku. Ba skal starte neste treningskamp for Chelsea, men han er blitt linket bort fra klubben i sommer. Torres har forlenget sommerferie etter deltakelse i prøve-VM i Brasil.

Tror du Lukaku slår til for Chelsea senne sesongen? Ta debatten i kommentarfeltet.

Spillet om Rooney
Chelsea er også åpne om at de vil kjøpe Wayne Rooney fra Manchester United. Men klubben regner ikke med å få godtatt et bud før United eventuelt har kjøpt Cesc Fàbregas og etter kampen mellom United og Chelsea på Old Trafford 26. august.

Lukaku har vært klar på at han ikke vil bli lånt ut en ny sesong. han vil heller bli på Stamford Bridge og kjempe om en spissplass.

Dermed kan det være Lukaku som starter på topp for de blå i Manchester den dagen. Han avsluttet som kjent forrige sesong med å score hat trick for West Brom mot Manchester United i en kamp som endte 5-5.

Chelsea-manager José Mourinho gestikulerer til Romelu Lukaku under trening. (Foto: DAMIR SAGOLJ/Reuters)
Chelsea-manager José Mourinho gestikulerer til Romelu Lukaku under trening. (Foto: DAMIR SAGOLJ/Reuters)

Avviser Drogba-sammenligning
Mange har også sammenlignet storvokste Lukaku med spissgiganten Didier Drogba, som herjet for Chelsea under Mourinhos første periode i klubben. Det liker ikke Mourinho.

- Didier er unik i Chelsea-historien. Det beste er ikke å sammenligne Lukaku med en slik legende. La Drogba være der han er, på toppen av Chelseas historie. Og la Lukaku jobbe hardt i fred. Gutten er god, sa Mourinho på en pressekonferanse.