kokaintyv (Foto: Erwin Wodicka, © Erwin Wodicka)
kokaintyv (Foto: Erwin Wodicka, © Erwin Wodicka)

Innbruddstyven trodde at asken var kokain...

28-åring stakk av med naboens avdøde mor.

Av Ingrid Marie Treborg

Tennessee-mannen William «Billy» Cantrell (28) ble denne uka ble arrestert og satt i varetekt etter at han stjal en eske full av kremasjonsaske fra naboen.

28-åringens familie forteller nettstedet at han trodde han kom over et stort parti kokain hjemme hos nabo Steven Medley. Han tok esken, samt en Xbox, og løp hjem til bestemoren.

– William trodde det var narkotika. Han trodde han hadde funnet en eske full av kokain, bekrefter hans bestemor Wanda Allen overfor nyhetskanalen News Channel 5. Hun forteller at William var beruset under innbruddet.

Asken var av nabo Stevens Medley mor.

– De får det til å virke som om han er en fæl person som brøt seg inn i huset og stjal asken av en kvinne. Jeg sier ikke at han er uskyldig, men han visste ikke hva han stjal, sier Williams mor til News Channel 5.

eske
eske
Williams bestemor sier at han nok ikke fikk i seg noe av asken, da treesken fortsatt var intakt da William kom løpende hjem til henne.

– Oppå esken var det tapet fast en hvit lapp med fødselsdato, datoen for bortgangen, kvinnens navn, samt navnet på begravelsesbyrået, sier hun.

Snortet grand danois-aske

Dette er ikke første gang noen har trodd at aske var narkotika. I 2010 ble fem unge gutter arrestert i Miami etter å ha brutt seg inn i huset til en kvinne i byen Silver Springs Shores midt i Florida. Utenom smykker og elektronikk, tok de også med seg to urner med asken av kvinnens far, samt asken av familiens grand danois-hunder.

I motsetning til William, snortet de asken. Dette fortalte de selv i avhør.

– De mistenkte trodde asken var enten kokain eller heroin. Vi oppdaget snart at de mistenkte snortet en del av asken i den tro at det var kokain, sa sheriff i Marion County til nyhetsbyrået Reuters.

Ungdommene vurderte å levere urnene tilbake da de fant ut hva de egentlig hadde fått i seg, men kastet i stedet urnene til sjøs fordi de var redde for at politiet ville finne fingeravtrykk.

Etter arrestasjonen forsøkte politidykkere å finne urnene, men uten hell. Guttene ble fengslet for innbruddet og en rekke andre forhold.