Hushovd sjef (Foto: DOUG PENSINGER, © dp)
Hushovd sjef (Foto: DOUG PENSINGER, © dp)

Hushovds sjef slutter: – Har overhodet ikke gjort noen god jobb

John Lelangue trekker seg med umiddelbar virkning etter skuffende Tour de France.

Sportsdirektør i BMC John Lelangue trekker seg med umiddelbar virkning. Det bekrefter laget på sin hjemmeside.

Belgieren har vært sportsdirektør for laget i seks og et halvt år. Høydepunktet kom da Cadel Evans vant Tour de France i 2011.

Les også: Kaggestad slakter BMC: – Fungerer ikke i det hele tatt

– Vi har respekt for John Lelangues avgjørelse. Han søker nå etter andre muligheter og utfordringer. Vi takker ham for hans bidrag i utviklingen av laget vårt og ønsker ham alt det beste i fremtiden, skriver BMC i en pressemelding.

– Har ikke gjort noen god jobb
TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad er ikke nådig i sin dom over den avtroppende BMC-sjefen.

– Vi er glade for at han nå forlater sjefsstolen. Han har overhodet ikke gjort noen god jobb. Hele laget har underprestert de to siste årene. De har hentet inn den ene superstjernen etter den andre og gitt de enorme lønninger. Men de har ikke prestert som vi har forventet, sier han.

Han synes det likevel er overraskende at Lelangues går av.

– Det er overraskende. Det er ikke vanlig at sportsdirektører går av. Det er ikke som i fotball der de sparker treneren når resultatene svikter. I sykkel legges ansvaret mye mer på rytterne, sier han.

Se Mads Kaggestad slakte BMC i videovinduet øverst i artikkelen

– Katastrofal Tour
Årets utgave av Tour de France har derimot vært en enorm nedtur for laget. Kapteinen Cadel Evans var aldri i nærheten av å hevde seg i sammendraget og havnet til slutt på 39.plass hele én time og tretti minutter bak Chris Froome.

Tejay van Garderen, som vant årets utgave av Tour of California, klarte heller ikke å henge med de beste. Amerikaneren havnet til slutt som nummer 45 i sammendraget.

– Årets Tour har vært en katastrofe for BMC. De blir omtalt som det kanskje største taperlaget i Tour de France. Det er ikke spesielt bra for et superlag som BMC, som alle trodde skulle være med og som selv hadde ambisjoner om å dominere sporten, å bli omtalt på denne måten, sier han.

Før Touren ble det også avgjort at Thor Hushovd ikke fikk være med å kjempe om heder i Frankrike. Etter hvert som suksessen uteble har laget også måttet tåle kritikk for manglende planlegging.

– Det laget fungerer ikke i det hele tatt. Jeg synes det er trist at Tejay van Garderen ikke er i nærheten. For meg virker det ikke som de har godt nok lag. Og så har de bommet på hele oppkjøringen, sa kommentator Johan Kaggestad underveis i årets ritt.

Les også: Hushovd om BMCs laguttak: – Det skjer tydeligvis mye i laget

Artikkelen fortsetter under bildet

Hushovd111 (Foto: DOUG PENSINGER, © dp)
Hushovd111 (Foto: DOUG PENSINGER, © dp)

Misnøye
I tillegg har verdensmester Philippe Gilbert uttrykt misnøye med å ikke få gå for egne sjanser. I steden for har klassiker-eksperten måtte passe på lagets sammenlagtfavoritter som ikke har vært i nærheten av å levere varene. Dermed ble det heller ingen etappeseirer til BMC.

Thor Hushovd sa til TV 2 Sporten i forrige uke at han var glad for at han ikke var i Frankrike.

– Nå er jeg mentalt innstilt på at jeg er glad for ikke å være der. Det blir litt sånn når det har gått som det har gått for BMC. Det er alltid hyggeligere å være med på et vinnerlag enn på et lag hvor det butter litt imot, sa han da.