Mikkel Diskerud
Mikkel Diskerud

Her scorer Diskerud for USA

Mikkel Diskerud scoret det siste målet for USA i 5-1-seieren over El Salvador i Gold Cup-kvartfinalen søndag.

USA-El Salvador 5-1

Rosenborg-spilleren satte inn amerikanernes femte nettkjenning seks minutter før slutt.

Diskerud nyter tillit hos Jürgen Klinsmann. Han spilte samtlige minutter i søndagens kvartfinale.

Se målene fra kampen i videovinduet øverst i saken.

– Jeg er stort sett fornøyd med egen innsats, sier målscoreren til tv2.no.

– Det er greit å ha kommet gjennom en kamp med ett sånt trykk fra 75.000 på tribunen hvor 50.000 var El Salvador-fans som kastet flasker og det de hadde av vesker og bukser når kampen ikke gikk helt deres vei. Det var både stressende og lærerikt.

Han mener likevel det ikke var en kjempeprestasjon av laget.

– Vi var egentlig ikke supereffektive foran mål selv om vi vant 5-1, men vi hadde en utrolig stødig keeper i dag som ikke bare hadde fantastiske redninger, men som også gjorde oss trygge. Det er faktisk litt som det vil føler med de to gutta vi har bakerst i RBK om dagen, sier Diskerud som har god tro på lagets muligheter til å vinne turneringen.

22-åringen med norsk far og amerikansk mor kunne spilt for det norske landslaget, men valgte nylig å satse på spill for USA da han for første gang spilte i en turneringskamp.

Diskerud har fått mye skryt for sine prestasjoner i Gold Cup og etter gruppespillet omtalte landslagssjef Jürgen Klinsmann seg i svært positive ordelag om norsk-amerikaneren.

– Jeg tror han er et spesielt talent, sa tyskeren til ESPN.

Dette var midtbanespillerens andre landslagsmål for USA. 14. november i fjor scoret han i en vennskapskamp mot Russland.

SCORET: Mikkel Diskerud (t.v) jubler sammen med Landon Donovan og Kyle Beckerman etter å ha scoret for USA. (Foto: Patrick McDermott/Afp)
SCORET: Mikkel Diskerud (t.v) jubler sammen med Landon Donovan og Kyle Beckerman etter å ha scoret for USA. (Foto: Patrick McDermott/Afp)

Mot El Salvador var amerikanerne overlegne. Tidligere Start-spiller Clarence Goodson sendte USA i føringen etter halvspilt første omgang, mens Joe Crespin økte til 2-0 åtte minutter senere.

Rodolfo Zelaya reduserte fra straffemerket kort tid før pause, men USA sto aldri i fare for å rote bort semifinalebilletten.

I tillegg til Diskerud scoret også Eddie Johnson og Landon Donovan i annen omgang.

I semifinalen venter Honduras som slo Costa Rica 1-0 i sin kvartfinale. (©NTB/TV 2 Sporten)