ENDELIG: Storbritannia og resten av verden har ventet i spenning i ukesvis. Nå har de blitt foreldre til en 3,8 kilo tung gutt.
ENDELIG: Storbritannia og resten av verden har ventet i spenning i ukesvis. Nå har de blitt foreldre til en 3,8 kilo tung gutt.

Nå er det like før den kongelige babyen kommer

William og Kate gjør de siste forberedelsene før fødselen

Britisk presse skriver at høygravide hertuginne Kate og ektemannen prins William nå befinner seg i sin gamle bolig i Kensington Palave.

– Det er tydelig at Kate og William ikke ønsket å ta noen sjanser og bli i hennes foreldres hjem i Berkshire for lenge. De føler seg nok mye tryggere når de nå er tilbake i Kensington Palace med kort vei til St Mary’s Hospital, sier TV 2s hoffekspert Kjell Arne Totland.

LES OGSÅ: Kate nervøs før fødselen

Flere medier skriver at de har valgt å tilbringe «de siste timene der» i påvente av fødselen.

– Så man regner tydeligvis med at noe vil skje i løpet av

ET VAKKERT NAVN: Kjell Arne Totland synes Kate og William har valgt et velklingende navn på sin sønn.  (Foto: Espen Solli)
ET VAKKERT NAVN: Kjell Arne Totland synes Kate og William har valgt et velklingende navn på sin sønn. (Foto: Espen Solli)
kvelden og natt til søndag. Men det har de jo trodd flere ganger før, forteller Totland.

Det første barnet til hertuginne Kate og ektemannen prins William hadde termin 14. juli, ifølge britiske medier.

– Alle av Kates leger og jordmødre har lenge stått klare til å ta imot henne på St Marys sykehus. Jeg tror dessuten man ved Buckingham Palace ønsker at hun skal føde på samme sykehus som William ble født. Der er det dessuten eget besøksrom gjort klart i tilknytning til Kates egen fødestue, sier Totland.