Kultour2
Kultour2

#KulTour-research

Gjør ferien om til en #KulTour-reise

Touren nærmer seg slutten så jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om forberedelsene vi gjør før vi reiser ut på vår egen #KulTour.

Årets mest spennende dag er når løypa blir publisert! Noe som gjerne er i oktober eller November så ikke akkurat når man har tankene på Tour de France for å si det slik. Det første man så må gjøre er å lese seg opp om selve byene Touren skal innom. Og her er vi som alle andre vi begynner med nettet og gjerne Wikipedia.org. Kanskje ikke det mest spennende, men det er faktisk mye morsomt man kan finne her også for den som skal ut på ferie.

Kult01
Kult01
Så går jeg videre og ser på området syklistene skal reise gjennom. Stikkordene er historier som fenger. Noen områder er opplagte for vinen sin. I år var det den 15. Etappen som gikk gjennom så mange fantastiske vinområder blant annet Hermitage og Chateauneuf-du-Pape. Vi valgte som kjent å lage en sak på vinen fra pavens niende slott. Den andre etappen som skrek etter vin var den 13. som gikk gjennom Loire dalen. Jeg håpet de ville sykle langs Loire-elven et stykke, men de satte kursen sør-øst ganske fort.
Kult02
Kult02
Og her er litt av problemet i researchen for vår del. Vi må gjette litt akkurat hvor løypa går siden detaljene ikke kommer før bare noen uker før selve løpet starter, men vi er ganske liberale når det gjelder hvor vi kan lage saker fra i #KulTour. Så vi syntes at den en time og et kvarter det er fra Sancerre til Saint-Amand-Montrond er godt innenfor. Desuten er vinen fra Sancerre så god at det er verdt turen.

Kult03
Kult03
Andre ganger kommer sakene til deg via småprat. Vi ble invitert av turistkontoret til Frankriket på et uformelt julebord I fjor og her pratet jeg med en kar fra Bretagne. Det han fortalte ble til saken om piraten Surcouf og Mont Saint-Michel.

Noen ganger får vi gode tips fra folk vi kjenner. Olav Torvund har jeg tidligere nevnt her i bloggen og han sendte oss masse gode tips etter fjorårets Tour. Vi fikk laget en av de fineste sakene våre pga av tips fra han, nemlig saken om oksene i Camargues. En av våre favorittsaker. Sånn sett er jobben vår veldig enkel, det er alltid fint med gode hjelpere.

Kult04
Kult04
Men det aller beste tipset jeg kan gi for å finne ut hva som er best å gjøre på tur er: LES! Ta turen til ditt bibliotek og spør etter litteratur fra det området som du skal til, men ikke bare reisebøker. Prøv deg på noen romaner også. Det er garantert skrevet masse bøker fra akkurat der du skal på ferie og ingenting er morsommere å lese en bok fra akkurat den byen du ferierer i. Og du vet aldri, kanskje du plukker opp et godt tips til hvor man skal spise eller drikke også?