rolland_montasje_Untitled 2
rolland_montasje_Untitled 2

Full krangel om klatrepoeng: Her blokkerer Rolland konkurrenten

Brukte ufine triks i kampen om klatretrøya.

Det ble dramatisk i kampen om de to klatrepoengene som skulle deles ut til førstemann over tredjekategorien Col Des Prés 51 kilometer ut i lørdagens Tour de France-etappe.

Det ble en kamp mellom bruddrytterne Pierre Rolland (Europcar) og Igor Anton (Euskaltel), og franskmannen som har klatretrøya til låns fra Chris Froome brukte skitne triks for å sikre seg poengene.

Da Anton var på vei forbi ham skjenet Rolland til samme side og presset Euskaltel-rytteren mot grøfta. Publikummerne som sto langs kanten av veien måtte hoppe unna for ikke å bli meid ned.

– Den der var ikke pen, Pierre Rolland, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

Se video over!

Slapp straff
Det synes heller ikke Anton, som ga klar beskjed til Rolland om hva han syntes da de var over toppen. Johan Kaggestad tror også Rolland blokkerte konkurrenten med vilje.

– Han så at Igor Anton var der, sier han.

Men utrolig nok unnslapp Rolland straff, og fikk beholde poengene han sikret seg.

– Det virker helt tullete spør du meg, med alle de spurterne som har mistet poeng med ureglementerte spurter. Det var ikke pent det han gjorde med Igor Anton, sier Christian Paasche.

Knalltøff kamp om trøyen
Igor Anton kjemper ikke om klatretrøyen, men var der for å blokkere poeng for Rolland. Årsaken er at lagkompis Mikel Nieve Iturralde kjemper om trøyen.

Før lørdagens etappe var det Chris Froome som ledet konkurransen med 104 poeng. Rolland fulgte ett poeng bak, med 103, mens Nieve sto med 98.

Det er disse tre, samt Nairo Quintana (97 poeng) og Christophe Riblon (93 poeng) som kjemper om å stå med den prikkete trøyen i Paris.