11 norske friidrettsutøvere klare for VM

Friidretts-VM i Moskva innledes 10. august og varer i ni dager på store Lusjniki stadion. 11 norske friidrettsutøvere er foreløpig gjennom nåløyet.

Sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund sier til NTB at alle de utøverne som har klart enten A- eller B-kravet har fått beskjed om at VM-plassen er sikret og klar, men foreløpig er ingen formelt uttatt.

Fristen for å ta ut deltakere til VM går ut 29. juli, og det er helt klart at rent formelt kommer Nilsen til å ta ut alle de VM-klare norske utøverne da.

– De som har klart A- og B-kravene har fått beskjed om at de skal til VM. Jeg har vært i kontakt med alle sammen, sier Nilsen til NTB. Det vil si at de som fortsatt ikke har klart kravet, men som har VM-ambisjoner, har ytterligere noen dager på seg til å komme gjennom nåløyet, men tiden begynner å bli knapp.

To av de 11 som er klare for VM er kappgjengere. Det gjelder Håvard Haukenes som også hadde klart kravet til VM i Daegu for to år siden, men som ikke stilte der på grunn av sykdom, og Erik Tysse, som var tilbake i sirkuset igjen i London-OL i fjor etter å ha sonet en to års utestengelse for doping.

De andre som har klart kravet er sprinterne Ezinne Okparaebo og Jaysuma Saidy Ndure. Okparaebo kommer mest sannsynlig til å satse på kun 100 meter i Moskva, i alle fall slik det ser ut nå, mens Ndure skal løpe både 100 og 200 meter. (©NTB)