KALT JUDAS: Fredrik Gulbrandsen som nylig meldte overgang til Molde.  (Foto: Varfjell, Fredrik)
KALT JUDAS: Fredrik Gulbrandsen som nylig meldte overgang til Molde. (Foto: Varfjell, Fredrik)

LSK-legenden forsvarer sønnen Fredrik: – Jeg er sjokkert

Tom Gulbrandsen går til frontalangrep på klubben i sitt hjerte for hetsen mot sønnen Fredrik Gulbrandsen (20) etter Molde-overgangen.

Over tre sider i fredagens papirutgave av Romerikes Blad (les hele innlegget her), går den tidligere Lillestrøm-spilleren Tom Gulbrandsen hardt til verks mot gamleklubben og fansen etter overgangen til Fredrik Gulbrandsen til Molde.

– Jeg elsker fortsatt LSK, men de usaklige angrepene på min sønn er det som har gitt de sterkeste sårene, skriver pappa Gulbrandsen i et to siders innlegg i Romerikes Blad.

I et intervju med samme avis forteller Gulbrandsen, som selv spilte ti sesonger i den gule trøya, at han ikke forstår reaksjonene til supporterne.

– Det som står på forumene er veldig trist å lese for meg som far og det går inn på meg, sier Gulbrandsen.

En rekke supportere gikk ut og kalte LSK-oppfostrede Fredrik Gulbrandsen for «Judas» etter overgangen til Molde mandag.

Fikk møte helten

Mishagsytringene faller ikke i god jord hos LSK-legenden.

– Det syns jeg ikke noe om. Det er blant de sterkeste ordene som finnes når det gjelder hets, mener han.

(Les videre under bildet)

SLÅR TILBAKE: Tom Gulbrandsen angriper klubben hvor han har legendestatus etter overgangssaken med sønnen Fredrik.  (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)
SLÅR TILBAKE: Tom Gulbrandsen angriper klubben hvor han har legendestatus etter overgangssaken med sønnen Fredrik. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

I innlegget skriver Gulbrandsen om hvorfor sønnen ikke ble værende i klubben. Han skriver at han var med sønnen på fire-fem møter med Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann. Der var temaet å heve den økonomiske rammen i 20-åringens personlige kontrakt med klubben.

Ifølge Gulbrandsen var ikke LSK villige til «å rikke seg en millimeter» for å gi Fredrik Gulbrandsen en like god kontrakt som gjennomsnittet i spillerstallen.

– Det må nok innrømmes at dette etter hvert ble en prinsippsak for Fredrik, og han følte vel at interessen fra klubben ikke var så stor som omverdenen fikk vite om, skriver han.

Da LSK hadde en fridag i forrige uke, ville Solskjær snakke med stortalentet og inviterte både far og sønn til Rosenes by.

LES OGSÅ: – Trengte et miljøskifte

– Fredrik fikk et fantastisk møte med en stor helt. Solskjær tok seg tid til å gå gjennom sin egen karriere og trakk paralleller til Fredrik. Helhetsinntrykket var alt en ambisiøs gutt på 20 år kunne ønske seg, forteller Gulbrandsen i brevet.

– Ingen Judas

Han legger heller ikke skjul på at sønnen ble forelagt en meget god kontrakt.

– Solskjær fortalte nok en gang hvor stor tro han hadde på Fredrik. «Vil du skrive under», lød spørsmålet fra Molde-manageren.

Som alle nå vet, skrev Fredrik under på kontraktstilbudet, men det var etter en tenkepause.

LES OGSÅ: Gulbrandsen klar for Molde

– Tenkepausen ble stort sett dominert av klubbens utsagn om hvor viktig han er, og av supporternes hets om hvor illojal og usympatisk han er, og hvor dårlig han er til å score mål.

Nå kan Fredrik Gulbrandsen få debuten i Molde-trøya på nettopp Åråsen 27 juli.

– Når han kommer tilbake til Åråsen i ei trøye som ikke er gulfarget, skal han selvsagt få høre at han nå er en av de bitreste motstanderne til LSK. Sånn skal fotballen være. Skrik og pip på han, prøv å psyke han ut. Fredrik vil være en tøff motstander, men en Judas er han ikke, tordner pappa Gulbrandsen.

– Vi er de første til å beklage

Sportsdirektør og daglig leder i Lillestrøm, Torgeir Bjarmann, bekrefter overfor Romerikes Blad at han og Tom Gulbrandsen har vært i dialog.

Bjarmann
Bjarmann
– Vi er gode kamerater og har hatt en god tone. Etter hvert kom det en rådgiver inn i prosessen som forhandlet for Fredrik. Jeg og LSK er de første til å beklage at vi ikke ble enige på noe tidspunkt. Det er ingenting vi heller ville ha sett enn å hatt med Fredrik videre. Men av og til blir man ikke enige i slike forhandlinger og det skjedde denne gangen, sier Bjarmann.

Sportsdirektøren sier samtidig at Fredrik Gulbrandsen er velkommen hjem når tiden er inne for det.

– Han har fått en del ufortjent pepper i det siste, og jeg håper at alle som er glad i LSK er ferdig med det nå. For Fredrik har vært en god ambassadør for klubben i alle årene han har vært her, sier Bjarmann.