Kovacs reddet uavgjort for Godset

Fire minutter på overtid reddet Peter Kovacs 2-2 for Strømsgodset mot ungarske Debrecen i kvalifiseringen til europaligaen torsdag.

Drammensernes ungarske 35-åring bredsidet inn 2-2 mot sine landsmenn rett før de fem minuttene dommeren hadde lagt til i det første oppgjøret i den andre kvalifiseringsrunden til Europaligaen var over.

Med to baklengsmål har Strømsgodset likevel et vanskelig utgangspunkt før returkampen om en uke

Det så lyst ut da Godset-forsvarer Jørgen Horn med hodet utlignet til 1-1 etter 53 minutter.

Bare minuttet senere fikk drammenserne seg nok en kalddusj da innbytter Razak Nuhu felte Peter Czvitkovics.

Ibrahima Sidibe satte inn 2-1-ledelse for de ungarske gjestene i det 56. minutt.

Elleve minutter senere øynet serietoeren fra Drammen nytt håp da bortelagets Adam Bodi pådro seg sitt andre gule kort, og ble vist i garderoben.

Gjestene var farlige

Debrecen forsvarte seg godt og var farlige på kontringer. For etter først å ha truffet i stolpen på sin første mulighet i det 16. minutt ved Adam Bodi og hatt en lobb i tverrliggeren ved Sidibe 13 minutter senere, kunne ungarerne endelig juble.

Laszlo Zsidai spilte fram Debrecens senegalesiske spiss Ibrahima Sidibe (32) som fintet vekk Strømsgodset-forsvaret, og plasserte ballen kontrollert forbi Lars Stubhaug ni minutter før hvilen.

Strømsgodset hadde ballen mest, men virket anspente og skapte få farligheter før hvilen.

Lagets største sjanse hadde venstrebacken Jarl André Storbæk da han nikket ballen utenfor etter godt forspill fra vertene.

Fotballpensjonist i mål

Den ungarske cupvinneren lå fra start kompakt bakover og ga Strømsgodset lite spillerom framover.

Ronny Deila manglet flere offensive spillere, og i mål måtte han benytte seg av fotballpensjonisten og studenten Lars Stubhaug (23) som backup for en skadet Adam Larsen Kwarasey.

På benken hadde Deila sin målvaktstrener Thomas André Ødegaard (42) som reserve for reserven Stubhaug. (©NTB)