Tøft for RBK etter hjemmetap

Rosenborg klarte ikke å svare på et tidlig baklengsmål og tapte 0-1 hjemme for skotske St. Johnstone i torsdagens europaligakvalifisering.

Dermed står trønderklubben overfor en tøff oppgave foran neste ukes returoppgjør. Alt annet enn borteseier sender Rosenborg ut av Europa for i år.

Før kampen mente RBK-trener Per Joar Hansen at det var viktig å unngå baklengsmål på hjemmebane. Den slagplanen varte og rakk i bare 18 minutter. Venstrebacken Frazer Wright prikket ballen i nettet på gjestenes første corner i kampen. Scoringen kom etter en periode der St. Johnstone hadde hevet spillet sitt.

Seks minutter senere kunne Nicki Bille Nielsen ha utlignet til 1-1. Daniel Berntsen la inn til Nielsen på femmeteren, men Alan Mannus avverget for skottene med en god refleksredning.

Lagene spilte en jevn første omgang på Lerkendal. Etter pause åpnet bortelaget friskt med flere skuddforsøk. Det førte til piping fra deler av et misfornøyd hjemmepublikum.

Etter 56 minutter skjøt Tore Reginiussen ballen mot mål fra tre meter, men forsøket ble reddet på strek. Like etterpå tvang Borek Dockal fram en retur fra Mannus, som Alexander Søderlund satte utenfor. (©NTB)