Første franske etappeseier i årets Tour

Christophe Riblon slo til og sikret Frankrikes første seier i årets jubileumsutgave av Tour de France.

Ag2r-rytteren var med i et tidlig brudd og vant med ett minutt foran amerikaneren Tejay van Garderen. Torsdagens 172,3 kilometer lange etappen var «kongetappen» i årets Tour de France hvor man var to ganger opp berømte Alpe d'Huez.

Det syntes å bli en opptur for BMC-laget som har hatt mye motgang så langt, men Van Garderen som gikk i tet da man startet på turen opp til Alpe d'Huez for siste gang, ble tatt igjen med under to kilometer igjen av etappen.

Det var også en viss spenning rundt den gule ledertrøyen til Chris Froome. Briten satte inn et angrep med 11 kilometer igjen av etappen. Sammenlagttoer Alberto Contador var blant konkurrentene som måtte slippe. Spanjolen i samarbeid lagkameraten Roman Kreuziger forsøkte å stikke ifra briten i den siste lange utforkjøringen, men de to fikk maksimalt et forsprang på bare 20 sekunder.

Det ble dramatisk de fem siste kilometerne da Froome syntes å gå tom for krefter. Han fikk imidlertid en energibar av lagkameraten Richie Porte og klarte å ta seg inn igjen, og avstanden til Contador ble økt til 5.11 minutter.

Lars Petter Nordhaug var i mål som nummer 32. Den norske Belkin-rytteren var 7.09 minutter bak vinnertiden til Riblon. (©NTB)