cisse (Foto: PA Photos)
cisse (Foto: PA Photos)

Cisse dropper Newcastles treningsleir etter draktkrangel

Papiss Cisse ønsker enten å spille med en drakt uten reklamelogo eller en som fronter et veldedig formål.

Det er Newcastles nye draktsponsor som er bakgrunnen for at Cisse ikke ønsker å bli med laget til Portugal på treningsleir.

«Wonga» skal pryde brystet på de hvite og svarte trøyene denne sesongen, men kredittselskapet har fått kritkkk for å utnytte mennesker i pengenød med sine skyhøye renter.

Som troende muslim har Cisse lenge gjort det klart at det strider mot hans tro og prinsipper å reklamere for et slikt selskap, melder Sky Sports.

Representanter for spilleren og spillerforeningen har vært i møter med Newcastle de siste dagene uten å finne en løsning. Nå har Cisse bestemt seg for å stå over klubbens treningsleir i Portugal der «The Magpies» møter Rio Ave lørdag, og heller trene for seg selv i Nord-England.

På sin hjemmeside har Newcastle offentliggjort troppen på 23 spillere som drar sørover. Cisses navn er ikke blant disse uten at det oppgis noen grunn for spissens fravær.

Newcastle stilte i sine nye trøyer for første gang i en treningskamp mot Motherwell tirsdag uten at Cisse var på banen. Spissen har bedt om å få spille med en drakt uten reklamelogo eller en som fronter et veldedig formål.

Lagkameratene Cheick Tiote og Moussa Sissoko er også muslimer, men duoen blir med til Portugal og skal ha gitt klubbledelsen beskjed om at de ikke har noe problem med den nye draktsponsoren.

Frederic Kanoute er en annen spiller som satte foten ned for klubbens mest synlige støttespiller. Som Sevilla-spiller i 2006 spilte han med en drakt der logoen til gamblingsselskapet 888.com var tapet over.

sammy
sammy