jens voigt
jens voigt

Tour-rytter måtte forklare blodårene sine til datteren

Jens Voigt (41) kjører sin 16. Tour de France. Det har satt spor.

Mye trening og ekstremt slank kropp. Idretten de bedriver merkes på kroppen for sykkelrytterne, og Tourens eldstemann Jens Voigt er intet unntak.

41-åringen, som deltar i sin 16. Tour de France, måtte forklare sporene all treningen og alle konkurransene har satt til datten sin.

– Jeg antar at jeg offisielt er syltynn, eller? Her om dagen kom datteren min til meg og spurte «pappa, hva er det? Gjør det vondt?» skriver han på twitter, og legger ved et bilde av de massive blodårene i hånden sin.

Les også: Her fortsetter Tour-marerittet for Frankrike

– Jeg forklarte henne at alle har blodårer og jeg viste henne hennes små blodårer, og hun spurte «men pappa, hvorfor er dine så mye større?» Jeg fortalte henne at det var fordi pappa har trent krop

hincapie (Foto: Lauten, Daniel
  Sannum, © dsl)
hincapie (Foto: Lauten, Daniel Sannum, © dsl)
pen sin i 32 år, at den er tilpasset sporten min, forteller Voigt, som har seks barn med kona Stephanie.

– Det er morsomt hvordan hun var bekymret for meg. Hun trodde det var en skade som var der etter en gammel krasj, men etter jeg forklarte henne det var hun glad og lettet, sier Voigt.

Les også: Her er Tour-halsen fra helvete

Det er bare George Hincapie og Stuart O’Grady som har flere Tour-starter enn den tyske veteranen. Begge står med 17, men bare O’Grady deltar i årets Tour.

Hincapie har for øvrig også fått oppmerksomhet for hva syklingen har gjort med kroppen hans.

De massive åreknutene på beina hans sørget for medieoppslag under Tour de France for et par år siden.