Hødd (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
Hødd (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

Ulsteinvik gjør seg klar for europacup: – De siste årene har vært et eventyr

Det er duket for et historisk oppgjør på lille Høddvoll.

Torsdag er det duket for det som vil bli en merkedag for befolkningen i lille Ulsteinvik. Hødd skal ut i europacupkvalifisering mot den kasakhstanske klubben FC Aktobe.

– Et eventyr
Stedet med drøye 8000 innbyggere får dermed muligheten til å se laget sitt måle krefter mot europeisk mostand. Det ble klart etter at blåtrøyene på sensasjonelt vis tok seg til cupfinalen og slo Tromsø på Ullevaal i november i fjor.

– De siste årene har vært et lite eventyr. Det er ikke så lenge siden vi spilte i andredivisjon og møtte AaFK 2 og Molde 2. Så rykket vi opp i Adeccoligaen og ble norgesmestere, og nå skal vi spille europacup. Så det har gått fort i svingene og det har vært veldig artig for oss, sier trener Lars Arne Nilsen til TV 2 Sporten.

Les også: Hødd takket nei til Lewandowski

De siste årene har vært et lite eventyr. Det er ikke så lenge siden vi spilte i andredivisjon og møtte AaFK 2 og Molde 2.

Håper på hjelp fra værgudene
Han legger ikke skjul på at målet er å ta seg videre, og håper at værforholdene på Høddvoll skal være med på å bidra til akkurat det.

– Målsettingen er selvsagt å gå videre. Og det at vi møter de her på Høddvoll i regn, vind og litt sunnmørsk sommer er noe annet for de som kommer fra 30 varmegrader nede i Kasakhstan. Så det håper vi at vi kan få en fordel av. Men det blir en utfordring å møte dem der nede om en uke foran 15 000 galne kasakhstanere. Vi må ha en ledelse før vi drar ned der, sier han.

Sportssjef André Nevstad ser på cupeventyret som en nyttig erfaring for fjorårets cupaskeladd.

– Det er en stor inspirasjon for klubben og området at vi faktisk skal ut og spille europacup. Vi har aldri opplevd dette før og det blir et helt nytt kapittel i klubbens lange historie. Det er et nytt terreng for oss med mange nye spennende utfordringer. Og ikke minst en ny og god læringsprosess for oss alle, sier han.

Les også: Her er cupheltene tilbake i Ulsteinvik: – Nå skal vi bare feire knallhardt!
Les også: Da Ulsteinvik ble Gullsteinvik

– Betyr mye at vi spiller på Høddvoll
Det var en stund usikkert om klubben fikk lov til å spille europacup på Høddvoll. Men etter hvert fikk klubben grønt lys. Det er Nevstad glad for.

– Det har vært en gulrot helt siden vi startet sesongen at vi skulle spille Europacup. Og da vi i tillegg fikk aksept på å spille på Høddvoll som er vår hjemmebane er det klart at det betyr utrolig mye, sier han.

Det er solgt rundt 1600 billetter til oppgjøret så langt. Trener Nilsen håper på fullt hus når kampen sparkes i gang torsdag kveld.

– Jeg håper folk kommer seg ut av godstolene i morgen og virkelig støtter oss. Jeg håper på stinn brakke og støtte fra alle sunnmøringer som er hjemme. Vi håper på hjelp fra publikum. Vi har slått gode lag før, avslutter Hødd-treneren.

Hødd (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Hødd (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Tror du Hødd har mulighet til å ta seg videre? Si din mening i kommentarfeltet under