Changan CS95 er en stor og sporty SUV   akkurat som mange europeiske bilkjøpere har lyst på.
Changan CS95 er en stor og sporty SUV akkurat som mange europeiske bilkjøpere har lyst på.

Changan: Nå skal de friste oss med sporty SUV

Klarer du å gjette hvor denne kommer fra?

Hjemmemarkedet har eksplodert de siste årene, og hver måned selges det nå over en million personbiler i Kina.

Mange av de kinesiske bilprodusentene ønsker imidlertid ikke å gi seg med det. De har ambisjoner om å vokse også utenfor landets grenser, og da henger lansering i Europa og USA høyt – ikke minst prestisjemessig.


Slaktet i kollisjonstester

Her i Europa har vi så langt bare sett noen forsiktige forsøk – inkludert skikkelige mageplask for produsenter som særlig har feilberegnet på sikkerhetsfronten.

Flere kinesiske modeller har blitt slaktet i kollisjonstester og fått veldig mye negativ oppmerksomhet rundt dette. Det er naturligvis ingen god start.

LES OGSÅ: Første Kina-bil offisielt testet – det gikk ikke bra

Bølgen kommer

Dette skal imidlertid ha gitt et helt annet fokus nettopp på kollisjonssikkerhet i Kina, og her går utviklingen fort.

Når den store bølgen av Kina-biler kommer, og det er nok bare et tidsspørsmål, er det all grunn til å vente at de har fått skikk på dette også.

Kjørbar og kjørbar ... Se hva som dukket opp på motorveien!

Over to millioner biler

En av produsentene som helt tydelig snuser på det europeiske markedet, er Changan. Du har kanskje aldri hørt om dem, men i volum er de imponerende store.

I 2012 produserte Changan over to millioner biler og er med det en av Kinas fem største bilprodusenter. Selskapet er statlig eid og har samarbeid med både Ford, Mazda og Suzuki.

Kommer med SUV

For to år siden viste de sedanen Eado på bilutstillingen i Frankfurt, uten at det akkurat stjal overskriftene derfra. Men Changan gir seg ikke med det.

I år er de nemlig tilbake igjen, nå blant annet med en bil som virker å være mer skreddersydd vår del av verden. De kommer nemlig med SUV-en CS75, basert på konseptbilen CS95 (bildene), som tidligere har vært vist på bilutstillingen i Shanghai.

LES OGSÅ: Dette er bilsjefen som har lyst til å gå ned i lønn

Seriøse planer

I tillegg til den skal Changan-standen inneholder flere andre modeller, inkludert en ladbar hybrid.

CS75 skal lanseres hjemme i Kina tidlig i 2014. Changan holder kortene tett til brystet i forhold til lansering og salg på det europeiske markedet.

Men det faktum at de legger premieren av en så viktig bilmodell til Frankfurt, blir sett på som et klart tegn på at de jobber med seriøse planer.

LES OGSÅ: Kanskje er en av disse din neste bil


Changan har gitt sin CS95 en karakteristisk og ganske så aggressiv front. Også på design har de kinesiske bilprodusentene hevet seg kraftig de siste årene.
Changan har gitt sin CS95 en karakteristisk og ganske så aggressiv front. Også på design har de kinesiske bilprodusentene hevet seg kraftig de siste årene.


Legendarisk video: Slik kjører gærningene i Russland