lechef
lechef

Le Chef: Coq au vine

Henrik Orre lager Coq au vine på Mount Ventoux.

Coq au vine:
4 stk kyllinglår*
1 fl rødvin
10 kvister timian
3 stk laurbærblad
4 fedd hvitløk
15 stk delikatesseløk
500 champignon
100 gr bacon
4 stk gulrot

Mariner kyllinglår, urter og hvitløk i ca 1 døgn i rødvin.
Ta kyllingen opp av marinaden, spar vinmarinaden.
Dryss litt hvetemel på lårene, og brun dem godt i en kjele.
Brun også bacon, løk og champignon.
Kutt gulrot i rundinger.
Bland alt godt, hel på litt mer rødvin.
La det koke i ca 1 time, eller til kyllingen er klar.

Potetpure:
1 kg potet
3 dl fløte
50 gr smør

Skrell potetene.
Kok de klare i vann.
Når de er ferdig, hell av vannet.
Knus potetene med en visp.
Rør inn fløte og smør.
Smak til med salt og pepper.