island (Foto: Scanpix)
island (Foto: Scanpix)

Tippeliga-klubber jakter målfarlig islending

Flere norske klubber har dratt til Island for å se nærmere på Björn Daniel Sverrisson denne sommeren.

23-åringen har imponert både for klubblaget FH Hafnarfjördur og det islandske U21-landslaget der han blant annet var med i kampen mot Norge i EM-kvalifiseringen i fjor sommer.

Nå kan Sverrisson være på vei til Tippeligaen der flere klubber har den venstrebente midtbanespilleren på blokka.

– Det har vært interesse fra Norge. Flere klubber har vært på besøk hos oss for å se Björn i aksjon, sier Hafnarfjördur-sportssjef Ludvig Arnason til tv2.no.

Sportsdirektør i Tromsø, Svein Morten Johansen, så Sverrisson i aksjon på sagaøya forrige måned i jakten på en erstatter for landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen, har Nordlys tidligere meldt.

Viking og TIL
Etter det TV 2 Sporten kjenner til skal også Viking være interessert i islendingen. Klubben mister Martin Ørnskov til Brøndby og vil se på muligheten for å hente inn en ny midtbanespiller i sommer.

Både trener Kjell Jonevret og Viking-speider Gary Goodchild skal ha sett Sverrisson i aksjon denne sesongen etter det TV 2 Sporten får opplyst.

– Han (Sverrisson) er én av flere spillere vi diskuterer, sier Viking-assistent Kåre Ingebrigtsen til RA.

Midtbanespillerens kontrakt med FH Hafnarfjördur løper ut 2013. Han vil derfor neppe bli en dyr mann å hente selv om 23-åringen nå anses for å være en av de beste spillerne i den islandske ligaen. Der scoret han pene ni mål på 21 kamper forrige sesong, og nå står midtbanespilleren med fire scoringer på elleve kamper.

– Ingenting er klart, men en slik spiller kan forsvinne når som helst. Alt er mulig. Alle våre spillere er til salgs. Slik er det for klubber på vår størrelse, sier Hafnarfjördurs sportssjef.

Stor interesse
Han var tirsdag kveld på plass i Litauen der islendingene spilte Mesterliga-kvalifisering mot Ekranas. Arnason forteller at klubben ønsker å forlenge med Sverrisson, men at alt tyder på at han reiser utenlands i sommer eller mot slutten av kalenderåret.

– I tillegg til flere norske klubber vet vi det er interesse også fra andre ligaer, sier Arnason.