Richie Porte (Foto: Mats Wedervang)
Richie Porte (Foto: Mats Wedervang)

Porte til TV 2: – Contador burde gitt tommel opp til meg

Richie Porte mener Alberto Contador ikke har noen grunn til å klage.

GAP (TV 2.no): Gårsdagens store Sky-helt var Chris Froomes treningskamerat og høyrehånd Richie Porte. Da Froome ble angrepet opp den siste bakken var det Porte som gang etter gang tettet lukene.

Og da Froome kjørte ut i grøftekanten i utforkjøringen ned Col de Manse var det Porte som ventet på mannen i den gule trøyen.

LES: Froome avviser at han har fått doping-fritak

Reddet Froomes dag
Porte kjørte som en villmann for at Froome, med Alberto Contador på hjul, skulle få kontakt med de andre sammenlagtfavorittene.

Da de tre rytterne hadde kommet seg frem til de andre sammenlagtfavorittene valgte Alberto Contador å gi tommel opp til Nairo Quintana. Contador var tydelig forbannet fordi de andre favorittene hadde prøvd å parkere Froome og han selv.

LES: Froome rystet etter Contador-angrep: – Han var veldig uforsiktig

Men Richie Porte har ikke mye til overs for Contadors gest.

– Han burde gitt tommel opp til meg. Det var jeg som trakk ham tilbake til toppen, sier Porte til tv2.no.

Han ble overrasket da Bauke Mollema, Nairo Quintana og de andre sammenlagtkanonene valgte å fortsette til tross for at den gule trøyen var i trøbbel.

– Jeg tenkte for meg selv at de burde ventet. Men når alt kommer til alt er det en konkurranse. De gjør hva de vil nå. sier Porte.

LES: Tour-rytter måtte klippe seg som lagkompis etter tapt veddemål

Tar det rolig på tempoen
I bussområdet fikk Porte en kjærlig klem av sin mor og far før Sir Dave Brailsford klappet ham på skulderen. En etter en kom Sky-rytterne og nikket anerkjennende i Portes retning. På mange måter ble tasmaneren dagens redningsmann for laget. Selv bruker han ikke store ord for å beskrive rollen sin.

– Chris var komfortabel der han satt, men jo flere angrep jeg kan avverge, jo lettere blir det for Chris. Jeg falt av en gang. Da jeg falt av klarte ikke de andre kjøret, og det er jo et bra tegn, sier Porte.

Han bekrefter at han vil ta det rolig på dagens fjelltempo.

– Jeg ser frem til en enkel dag for meg selv, sier Porte.