Koen de Kort, Marcel Kittel
Koen de Kort, Marcel Kittel

Tour-rytter måtte klippe seg som lagkompis etter tapt veddemål

Nå håper Koen de Kort at han får samme drag på damene som Marcel Kittel.

VAISON-LA-ROMAINE (TV2.no): Marcel Kittel har fått sitt store gjennombrudd i årets Tour. Tyskeren har vunnet tre etapper i et felt spekket av lynhurtige sprintere.

Mange trodde at Argos-Shimano-rytteren ikke var sterk nok til å vippe Mark Cavendish og Andre Greipel av tronen. Heller ikke Kittels lagkamerat Koen De Kort var spesielt optimistisk på Kittels vegne. Han tok i alle fall sjansen på å inngå et veddemål med lagkompisen.

LES: Sjekk Tour-tilskuernes elleville påfunn

Ofret hårlokkene
Med tre Kittel-seire skulle de Kort klippe seg som Kittel. Kittel er kjent for sin svært spesielle frisyre, en frisyre mange av rytterne i feltet gjør narr av.

– Jeg gjorde narr av Kittels frisyre i et intervju. Han leste intervjuet på nettet. Da kom han inn på rommet mitt. Han gjorde narr av frisyren min, og sa at jeg en dag ville ønske å ha samme frisyre som ham. Jeg tror ikke det, sa jeg da. Da spurte Kittel om jeg ville gå rundt med hans frisyre dersom han vant tre etapper i Touren. Vi ga hverandre et håndtrykk. Nå har han vunnet tre etapper, så her står jeg, smiler de Kort.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Tror han får Kittel-draget
For da Kittel vant den 12. etappen til Tours var det ingen bønn for de Kort. En frisør ble kalt inn på hviledagen, og nederlenderen måtte la lokkene falle.

– Det er ikke så ille jeg jeg trodde det skulle bli, medgir de Kort.

– Tror du det vil gjøre deg raskere?

– Hehe, jeg blir glad hvis jeg blir litt mer som Marcel, sier han.

LES: Nordhaug sliter med sykdom: – Jeg har begynt på en antibiotikakur
LES: Syk Pinot (23) bryter Touren

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Da blir det kanskje litt ekstra oppmerksomhet fra det andre kjønn også for de Kort. Kittel, som blir kalt Dolph Lundgren av lagkameratene sine, er kjent som en storsjarmør. De Kort tror den nye sveisen kan gjøre sjekkeprosessen enklere.

– Hvem vet, hvem vet. Marcel har i alle fall et par kvinnelige fans, humrer de Kort.