MEDALJESULTEN: Øystein «Pølsa» Pettersen ser frem mot OL i Sotsji 2014 og VM i Falun 2015.
MEDALJESULTEN: Øystein «Pølsa» Pettersen ser frem mot OL i Sotsji 2014 og VM i Falun 2015.

«Pølsa»: – Jeg må være en egoistisk jævel

Øystein Pettersen innrømmer at idretten går på bekostning av familien.

Av Sandra Kristiansen

Skilandslagets fargeklatt Øystein «Pølsa» Pettersen (30) har lagt seg i tøylene, og har full fokus mot OL i Sotsji 2014 og VM i Falun 2015.

Han bedyrer at han skal gjøre alt for å være på startstreken for Norge og prestere, men må samtidig innrømme at formen ikke er helt der den skal være.

– Jeg kan vel med hånda på hjertet si at jeg aldri har vært dårligere enn det jeg er nå, for jeg har vært litt syk og sånn, men alle rundt meg sier at det er bra. Og da er ikke jeg noe bekymret heller, sier han til «Sommertid» med glimt i øyet.

Unødvendig pepper

Øystein har ingen problemer med å innrømme at han har prestert dårlig de gangene det har vært tilfelle. Kanskje er han til og med litt for streng med seg selv til tider? Men er det noe han ikke liker, så er det å gjemme seg bak unnskyldninger.

– Jeg får mye pepper når jeg gjør det dårlig, og det er ikke alltid nødvendig. For jeg vet selv når jeg har vært dårlig. Men om jeg er for streng, det vet jeg ikke. Jeg er hvertfall drittlei av å høre folk finne på unnskyldninger når det går dårlig. For det er som regel bare den utøveren selv som tror på de unnskyldningene, sier langrennsløperen.

– Går på bekostning av familien

I tillegg til å være en dedikert skikjører, er han pappa til lille Oda.

30-åringen forteller at det å kombinere familielivet og idretten ikke alltid er like lett.

– Jeg er veldig glad i familien min, og det er veldig viktig for meg. Men skal man ha mulighet til å kjempe i toppen i en idrett, så må man være en egoistisk jævel noen ganger. Så det er ingen tvil om når jeg sier at jeg satser mot OL i Sotsji og VM i Falun, så går det på bekostning av familien. Det gjør det. Så det er mer vi som satser, enn bare jeg. Men så får vi se hvor lenge jeg får lov til å holde på.