Alexander kristoff (Foto: SCANPIX)
Alexander kristoff (Foto: SCANPIX)

Kristoff om friidrettsskandalen: - Håper de tar over litt nå

Alexander Kristoff synes det er bra at det kommer dopingavsløringer i andre idretter.

VAISON-LA-ROMAINE (TV 2.no): – Nå er det friidrett som er i vinden, så jeg håper de tar over, humrer Alexander Kristoff.

Han synes det er bra at det kommer dopingavsløringer i andre sporter. Kristoff er en av feltets mest frittalende ryttere. Han har markert seg sterkt i kampen mot doping. Kristoff er ikke overrasket over at flere profilerte friidrettsutøvere er tatt i doping.

– Jeg tror ikke de er de reneste folkene i verden. Det virker ikke som det etter de siste dagenes avsløringer. Det er nok flere sporter som har urent mel i posen. Men i friidrett virker det som om det kommer et oppgjør nå.

– Er du overrasket over at det er så store navn involvert?

– Nei, egentlig ikke.

LES: Tyson Gay har avgitt positiv dopingtest
LES: Asafa Powell også dopingtatt

Blitt dopingtestet to ganger i Touren
Katjusja-rytteren har reagert på at det snakkes lite om doping i andre idretter enn i sykkelsporten.

– I Nederland ble det tatt 10000 dopingtester i løpet av et år, og 8000 av dem var for syklister. Vi blir testet vesentlig mer enn andre. For meg er det greit. Da blir vår sport renere, sier Kristoff, og forteller at han er blitt testet to ganger i Tour de France og tre ganger rett i forkant.

– Jeg føler at vår sport er den eneste som har tatt et oppgjør. Hvorfor har ikke de andre navnene i Fuentes-saken blitt offentliggjort? Det er merkelig, og da er det noen som dekker over ting.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

LES: Mads Kaggestad: – De får vurdere om de vil ha dopingtatte utøvere på resultatlistene sine
LES: Powell til TV 2 i 2007: – Doping hører til fortiden

Trøblete mage
De siste tre dagene har Kristoff slitt med en trøblete mage. På gårsdagens stigning opp Mont Ventoux hadde han ikke tid til å bli intervjuet av TV 2 etter målgang. Grunnen var at han måtte gjøre sitt fornødne. Men Kristoff er heldigvis på bedringens vei.

Han kom i mål 35 minutter bak Chris Froome. Froome knuste all motstand opp det mytiske fjellet. Kristoff har latt seg imponere.

– Jeg så det ikke før jeg kom på hotellet. Da måtte jeg hatt kikkert eller teleskop i så fall. Han så dobbelt så sterk ut som de andre. Da han støtet så det ut som han hadde motor i sykkelen. Han er utrolig bra og desidert sterkest i Tour de France, sier Kristoff.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

– Ser ut som levende skjelett
Saxo-Tinkoff-eier Oleg Tinkov var kjapt ute med å påpeke at Froome kjørte fortere enn Lance Armstrong opp fjellet. Kristoff mener Froome og Armstrong ikke kan sammenlignes.

– Han er en annen type rytter enn Armstrong. Armstrong var sterk, hadde store muskler og kjørte like fort. Froome ser ut som en klatrer. Han ser ut som et levende skjelett, så man skjønner at det går fort oppover. Edvald forteller at de jobber veldig strukturert, så jeg håper og tror at han er ren, sier han.

Sammen med Thor Hushovd deltok Kristoff på pressekonferanse for Arctic Race of Norway. Hushovd er ambassadør for rittet hvor kjente lag som BMC, Katjusja, Europcar, Belkin, Vacansoleil, Cofidis og Argos Shimano deltar.

Rittet arrangeres fra 8. august til 11. august og sendes på TV 2.

Hushovd-og-Kristoff (Foto: Mats Wedervang/TV 2)
Hushovd-og-Kristoff (Foto: Mats Wedervang/TV 2)