Fredrik Gulbrandsen (Foto: Varfjell, Fredrik)
Fredrik Gulbrandsen (Foto: Varfjell, Fredrik)

Gulbrandsen om Molde-overgangen: – Trengte et miljøskifte

LSK og Molde bekrefter at angriperen skifter beite.

TV 2 Sporten meldte søndag kveld at Fredrik Gulbrandsen (20) er klar for Molde, og mandag ble overgangen fra Lillestrøm bekreftet av klubbene.

– Jeg følte at jeg trengte et miljøskifte. Molde var veldig interessert og jeg følte meg veldig velkommen. Det er en veldig profesjonell klubb, med et godt trenerapparat og mye fine folk. Jeg gleder meg veldig til å starte i Molde, sier Gulbrandsen til Moldes nettsider.

Les også: Gulbrandsen avgjorde i sin siste LSK-kamp

– En av de mest spennende
Og den tidligere LSK-spilleren har målsettingen klar.

– Det blir først og fremst å prøve og komme seg inn på laget så fort som mulig. Det har jeg forhåpninger om å gjøre. Så har jeg lyst til å utvikle meg som fotballspiller og bli enda bedre, sier han.

– Jeg gleder meg veldig, jeg tror det blir veldig bra. Molde skal spille Champions League-kvalik, og det blir en ny erfaring, fortsetter han.

Manager Ole Gunnar Solskjær er strålende fornøyd med å ha sikret seg 20-åringen.

– Han er en av de mest spennende spisstalentene vi har i Norge. Han har ekstrem fart. Han minner meg veldig om Davy Angan når det gjelder eksplosiviteten han har i kroppen sin. Han er en kontringsspiss og er veldig flink til å gå i rom bak midtstopperne. Det er en spiss det er vanskelig å spille mot, sier han.

– Ingen god dag for LSK
LSKs sportssjef, Torgeir Bjarmann, synes det er leit å gi slipp på spissen.

– Vi har lenge forsøkt å få Fredrik Gulbrandsen på en ny kontrakt, men har ikke lykkes. Dette er ingen god dag for LSK når vi nå mister en av våre lokale gutter. Vi har satset på han over lengre tid. Vi ønsket å ha med Gulbrandsen på både kort og lang sikt. Det har vi ikke fått til, sier Bjarmann til lsk.no

Etter det TV 2 Sporten erfarer er Lillestrøm og Molde ligger overgangssummen på tre millioner kroner, men den kan stige til 3,5 millioner kroner basert på antall kamper unggutten spiller for Molde.