addy
addy

Denne nyfødte jenta veier 6,2 kilo

– Jøjje meg, sier Addyson Gales pappa.

Av Ingrid Marie Treborg

– Vi visste at babyen var stor, men ikke stor, sier Michelle Cessna til CBS Pittsburgh.

Cessna satte i helga datteren Addyson Gale til verden på Armstrong County Memorial Hospital i Armstrong, i Pittsburgh i USA.

Jenta veide 6,2 kilo da hun ble født. Hun var 63,5 centimeter lang. Dermed er hun den største babyen som noen gang er født på sykehuset.

– På forhånd tippet jeg at hun ville veie 4,5 kilo. Jøjje meg, jeg så ikke for meg dette her, sier jentas far Mark til nettstedet.

Addyson kom til verden via keisersnitt, og det var en krevende operasjon. Det måtte to fødselsleger til for å få ut jenta.

– Som mødre, tenker vi først: «Oi, det må ha gjort skikkelig vondt». Og det er helt riktig. Dette er stort, sier en av fødselslegene, Yannie Narcisse, som er overbevist om at Addyson er den største babyen de har tatt i mot.

Skyldes mammas sykdom

I 2009 fødte en indonesisk kvinne gutten Akbar. Han veide 8,7 kilo.

Guttens fødselslege sa at den ekstremt høye fødselsvekten trolig skyldtes at moren har diabetes – noe som kan føre til at fosteret får høye glukosenivåer og dermed blir større enn normalt.

akbar (Foto: Andi Anshari, © TS KAJ**TOK**)
akbar (Foto: Andi Anshari, © TS KAJ**TOK**)

Verdensrekord på nesten 11 kilo

I 2005 ble en gutt på åtte kilo født, og også den gang ble morens diabetes brukt som forklaring på den fødselsvekta.

I mars kom britiske George King til verden. Han ble Storbritannias nest største baby gjennom tidene som kom til verden via en vaginal fødsel. Han veide syv kilo.

Verdensrekorden var det kanadiske Anna Bates som satt i 1879. Hun veide 10,8 kilo da hun ble født, men hun døde kun 11 dager etter at hun kom til verden.

jamichael (Foto: HO, © ljm)
jamichael (Foto: HO, © ljm)