Toni Kroos, Arjen Robben, Thomas Müller, Luiz Gustavo, Thiago Alcantara, Javi Martinez, Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery, Xherdan Shaqiri, Mario Götze. (Foto: Scanpix (montasje))
Toni Kroos, Arjen Robben, Thomas Müller, Luiz Gustavo, Thiago Alcantara, Javi Martinez, Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery, Xherdan Shaqiri, Mario Götze. (Foto: Scanpix (montasje))

Dette er Bayerns ekstreme midtbane: – Ser ikke for meg salg

Forrige sesong vant tyskerne alt. Nå er de blitt enda bedre.

Den europeiske fotballsesongen 2013/14 skal snart i gang, og de største klubbene på kontinentet er allerede godt i gang med å hente forsterkninger forut for det som skal skje.

Bayern München var overlegne i både hjemlig serie og cup forrige sesong, og da de i tillegg kronet 2012/13 med å også vinne Europas gjeveste klubbturnering beviste de en gang for alle at de hører til i det absolutt ypperste sjiktet av europeisk fotball.

Les også: Her er sommerens overganger i Premier League

Siden sist gang har den regjerende Mesterliga-vinneren erstattet trener Jupp Heynckes med tidligere Barcelona-sjef Josep Guardiola.

– Det går jo nesten ikke bli bedre enn en «treble». Jeg håper at vi vinner supercupen mot Chelsea i august, for å få litt revansje for i fjor. Men det vi ser nå er jo at Bayern og Guardiola legger fundamentet for å dominere Fotball-Europa de neste årene, sier Mathias Kraft, som er president i Bayern München Norge.

– Klar trend i at attraktive spillere vil til Tyskland
I tillegg til at Guardiola er klubbens nye trener har man også forsterket et allerede ekstremt sterkt midtbaneledd med stjerneduoen Mario Götze fra Borussia Dortmund og Thiago Alcantara fra Barcelona. Den norske supporterlederen mener særlig signeringen av sistnevnte viser at det ser lovende ut for hans klubb.

Mathias Kraft, president i Bayern München Norge. (Foto: Privat)
Mathias Kraft, president i Bayern München Norge. (Foto: Privat)

– Han var ett av de største talentene til Barcelona og spådd som den nye Xavi, og så snapper vi ham. Vi ser en klar trend i at attraktive spillere ønsker seg til tysk liga fremfor England, Spania og Italia, så det er veldig lovende for oss de neste årene, sier han.

Fra før regjerer Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez, Luiz Gustavo, Thomas Müller, Toni Kroos, Franck Ribery, Arjen Robben og Xherdan Shaqiri i samme lagdel, men supporterlederen er ikke bekymret for at noen av de allerede etablerte stjernene vil forsvinne.

– Det begynner å bli mange nå, men det er jo litt sånn dette laget er. Det er et kollektiv, der alle jobber bakover og alle jobber framover. Det er jo ikke en ren spiss eller en ren forsvarsspiller. Alle tar i et tak og jobber, og det er derfor Mario Gomez ikke fungerte så bra på topp. Han er en klassespiller, men han er ikke like flink til dette pasningsspillet eller å jobbe bakover.

Les også: Bayern München solgte Mario Gomez

– Det er jo ikke noe problem for Guardiola å sette opp Mario Götze eller Alcantara i en slags spissrolle. Det blir veldig spennende å se hva han gjør. Det er noen som snakker om å få inn Götze som en Messi-type, men det er vanskelig å si hvordan det blir i tysk liga. Det er en mer fysisk liga enn den spanske, så det vil nok bli litt utprøving, sier Kraft.

Artikkelen fortsetter under bildet!

mario (Foto: ALEXANDER HASSENSTEIN, © iw)
mario (Foto: ALEXANDER HASSENSTEIN, © iw)

Tror ikke på Rooney eller Suárez
Han mener Bastian Schweinsteiger og Toni Kroos kan dele på en av de to sentrale plassene på midtbanen, mens Javi Martinez og Luiz Gustavo bytter på den andre.

– Jeg kan ikke se for meg at vi selger Schweinsteiger, og heller egentlig ikke Kroos. Men hvis vi skulle solgt en offensiv midtbanespiller for å gi rom til Alcantara, så måtte det blitt Kroos. Han er et resultat av Jupp Heynckes, og det kan bli han som måtte lide, sier Kraft.

Samtidig mener han at Thomas Müller, Franck Ribery, Arjen Robben og Xherdan Shakiri vil bytte på de tre plassene bak spissen, og det er nettopp på spissplassen Bayern-supporteren tror neste endring i spillerstallen vil komme.

– Sannsynligvis trenger vi å kjøpe en ny spiss. Vi trenger en klassespiss som er hakket bedre enn Mario Mandzukic, og det begynner å spøke for en eventuell Robert Lewandowski-overgang nå som det har gått såpass langt ut i sommervinduet uten at det har skjedd noe.

– Wayne Rooney og Luis Suárez har vært nevnt?

IRRITERT: Pep Guardiola er irritert på ledelsen i gamleklubben Barcelona. (Foto: ARMIN WEIGEL/Afp)
IRRITERT: Pep Guardiola er irritert på ledelsen i gamleklubben Barcelona. (Foto: ARMIN WEIGEL/Afp)

– Jeg tror ikke Rooney er aktuell, og Suárez tror jeg heller ikke hadde passet inn. Han har jo en veldig sterk personlighet, og er en person som det skjer litt drama rundt. Sånne spillere pleier jo ikke å passe så veldig bra med Guardiola. Vi husker jo alle Zlatan, sier Kraft.

Uansett hvem som kommer inn og om midtbanen forblir som den er tror Bayern-supporteren på fornyet suksess for hans lag.

– Når man vinner alt en sesong er det veldig lett for at det går dårlig den neste sesongen, men med den treneren vi har fått nå tror jeg ikke at det kommer til å skje. Jeg tror kanskje ikke at vi vinner alt, men jeg tror vi tar pokaler også de neste sesongene.

Les også: Guardiola: – En velsignelse å være i Bayern

– Guardiola har et utrolig pokalskap å vise til, og et stort navn også i Tyskland. «Problemet» er at han ikke er tysk, og utenlandske trenere har ikke gjort det så veldig godt i Tyskland. Vi hadde jo Jupp Heynckes som vant «The treble», og det kan jo by på utfordringer, men jeg tror at Guardiola er såpass god at det ikke blir en ny Klinsmann. Jeg er veldig optimistisk, avslutter Bayern München Norge-presidenten.

FIN AVSKJEDSGAVE: Bastian Schweinsteiger og de andre Bayern München-spillerne har gitt Jupp Heynckes litt av en pensjonsgave med tre pokaler.
FIN AVSKJEDSGAVE: Bastian Schweinsteiger og de andre Bayern München-spillerne har gitt Jupp Heynckes litt av en pensjonsgave med tre pokaler.

Hva tror du? Blir det ny suksess for Bayern denne sesongen? Vil noen av midtbanespillerne forsvinne? Ta diskusjonen her!