topp
topp

Dagens agurksalat: Hvem klippet gresset på kirkegården?

Krepsepest, ostejubileum, amerikabesøk og gratis kanelsnurrer. Her er de siste dagenes agurknyheter.

Av Ingrid Marie Treborg

Det blir stille på nyhetsfronten når både journalister og kilder er på ferie. Agurktiden skaper nyheter av hendelser som stort sett ikke ville fått spalteplass.

Hvor begrepet «agurktiden» opprinnelig stammer fra, finnes det mange forklaringer på. Noen mener for eksempel at det oppsto blant kjøpmenn i Berlin, da de små agurkene ble modne og ble syltet og lagt på glass.

Ifølge Språkrådet er «agurktiden» kjent i Norge siden tidlig på 1900-tallet. Opprinnelig var agurktiden en dødtid i forretningslivet generelt, ikke bare i mediene, men ordet er nå innsnevret til å gjelde avisene spesielt.

TV2.no gir deg våre favorittagurker i hele sommer, og her er noen av de vi fant mandag:

Har du tips om agurksaker? Tips oss her!

Gress-mysterie i Salangen

folkerfolk
folkerfolk
«Hvem klipte gresset» var fredag toppsak hos Salangen Nyheter. Noen hadde angivelig sett seg lei på det overgrodde gresset på kirkegården, og tatt grep. Nettstedet lurte altså på hvem som hadde gjort det.

De tok en ringerunde, uten å bli nevneverdig klokere.

– Det er ikke noen hos oss som har gjort jobben, men det er flott at den er gjort, i alle fall. All ære til den som har gjort det, sa Øystein Hamnli ved teknisk avdeling i Salangen kommune til nettstedet.

I helga ble gressmysteriet løst. Under tittelen «Fakta på bordet» meldte de at Salangen Menighetsråd har ansatt en sommervikar, og at det var denne personen som klippet gresset.

Før helga meldte for øvrig samme nettsted at en «Folk er folk»-selger var blitt observert ved inngangspartiet til Coop Prix. Vedlagt var et bilde av rumeneren og bildeteksten «Denne rumeneren solgte gatemagasinet».

Apropos plen: Avisen Verdalingen kunne før helgen fortelle at en full mann sov på en plen.

– Det var en beruset mann som sov på ei plen på Reinsholm torsdag klokka halv tre. Han var ønsket fjernet, men vi fikk ikke dratt ut, men det virker som han forduftet. Det er det nærmeste du kommer agurknytt, sier operasjonsleder Monica Ravlo i politiet til Verdalingen.

Besøk fra Amerika

agurk
agurk
Med «Stor stas med nytt stupebrett på Oksval brygge», melder Akershus Amtstidene at store og små gleder seg over det nye stupebrettet på Oksval brygge.

I to år har Oksval-folket måtte klare seg uten stupebrett, etter at det gamle knakk i to.

Samme nettsted melder at tre amerikanere har vært på besøk i Julehuset og på Julenissens postkontor i Drøbak.

– USA er bare en av veldig mange nasjonaliteter som dukket opp på Julehuset i sommer, sier Lisbeth Solvang til nettstedet. Nettstedet opplyser ikke hvem denne Lisbeth er.

Altaposten skriver at en finsk familie søndag kjørte vinglete på Riksvei 93. Årsak: De var blitt forbløffet over den vakre naturen. Etter en anmodning fra politiet om å ikke kjøre så vinglete, fikk de fortsette ferden.

John Trygve Tollefsen syklet nylig fra Trondheim til Andesnes. Han forteller Vesterålen Online at han hadde medvind på hele turen, og at han fikk gratis kanelsnurrer da han syklet gjennom Alveland.

– Jeg spiste to, forteller han.

Krepsepest

Dalane Tidene melder om at et fiskeskilt et stjålet i Eieåne. Attpåtil er et annet skilt ødelagt.

– Det er forbaska at noen skal rive ned, og så må vi bygge opp igjen, sier Olav Havsø i Egersund og Helleland Elveeigerlag.

Glomdalen melder om at Mattilsynet, samt Kongsvinger jeger- og fiskerforening, ber om at leserne vasker utstyret sitt før de fisker. Årsaken er at de frykter krepsepest.

Det har også vært skiltproblemer i Ås, men bare i en halvtime. Ås Avis skrev tidligere denne måneden at et fotgjengerovergangskilt var blitt kjørt ned - men etter 30 minutter var et nytt skilt på plass.

Gjesdalbuen skriver at beboerne i gata Onnebursheia ønsker å bytte navn på gata fordi det er så vanskelig å stave. Dessuten mener de at «onne» høres ut som «onde», og at dette kan forbindes med noe negativt. Erling Eknes, leder i Figgjo bydelsutvalg, sier til nettstedet at beboerne får lage et vellag. Da vil nemlig bydelsutvalget behandle saken.

Fant knust ølflaske

gjengangeren
gjengangeren
Gjengangeren skriver at Himalaya Tandori er Hortens 13. mest populære uteservering, og at restauranten er svært fornøyd med plasseringen. «– Her kan de sakene sine», er nettstedets tittel.

Østlandsposten forteller at en familie er forferdet etter at de fant noe som ligner ei knust ølflaske på ei strand.

Skulle du ønske deg en jobb i radio, varsler Røyken og Hurum avis at Radio Hurum er på jakt etter flere medarbeidere som kan tenke seg å jobbe gratis for dem.

Bygdeposten forteller at Øvre Eiker-folket er flinke til å sykle på jobb, og at Jarl Goli finner roen når han bor på et hotell på Norefjell.

Fjuken forteller om at det er 150 år siden raudosten ble oppfunnet, og at dette tidligere denne måneden ble markert i Lom sentrum.