NORGESVENN: Steinar Hoen mener Asafa Powell kan ha fått i seg et stoff som ikke er juks for en sprinter. (Foto: AP/Scanpix)
NORGESVENN: Steinar Hoen mener Asafa Powell kan ha fått i seg et stoff som ikke er juks for en sprinter. (Foto: AP/Scanpix)

Hoen vil invitere Powell til Bislett trass i dopingavsløring

Bislett-general Steinar Hoen avdramatiserer dopingsaken rundt Asafa Powell.

Asafa Powell har blitt en norgesvenn etter gjentatte besøk på Bislett Games. Søndag ble det offentliggjort at jamaicaneren har testet positivt på det forbudte stoffet metylsynefrin.

Sentralstimulerende midler påvirker sentralnervesystemet og kan redusere tretthetsfølelsen, øke det generelle aktivitetsnivået, føre til nedsatt vurderingsevne og øke risikoen for å ta sjanser, ifølge Det internasjonale antidopingbyrået Wada.

Powell selv bedyrer sin uskyld og sier han ikke er en juksemaker.

Bislett-general Steinar Hoen vil sannsynligvis invitere Powell til Oslo neste år uansett.

– Han kan ha fått i seg stoffer via hostemedisin, migrene eller andre ting som da ikke direkte er juks, men som er ulovlig, sier Hoen til TV 2.

Se Hoen-intervjuet her (saken fortsetter):

731396

LES OGSÅ: Powell dopingtatt

Dersom dette er tilfellet, er strafferammen utestengelse i inntil tre måneder. I beste fall kan Powell også slippe unna med en advarsel.

– Ikke så alvorlig

– I et sånt tilfelle vil Powell være velkommen tilbake på Bislett etter at han har sonet sin dom, sier Hoen, som kjenner Powell personlig.

– Jeg kjenner treneren hans og alle i teamet. Det har vært noen andre tilfeller i den gruppen som har blitt tatt for sentralstimulerende midler, men ingen harde stoffer, det jeg vil kalle juks, sier Hoen.

Søndag ble det også kjent at sprintstjernens konkurrent, amerikanske Tyson Gay, også har testet positivt på doping.

– Disse to sakene med de enormt store navnene Powell og Gay er selvfølgelig meget alvorlige og triste, kommenterer Hoen.

Likevel mener han at Powells dopingsak ikke er fullt så alvorlig.

Play: Hoen ønsker Powell velkommen tilbake til Bislett Games

Drømmeduellen avblåst

– Powells sak er annerledes fordi den dreier seg om et sentralstimulerende stoff, og det er mye mindre alvorlig enn om det for eksempel skulle vært testosteron, anabole steroider eller andre harde stoffer som gir to års utestengelse.

LES OGSÅ: Tyson Gay trekker seg fra VM etter positiv dopingprøve

Ifølge Hoen er stoffet Powell er tatt for, lovlig utenfor konkurranse, men ulovlig i konkurranse.

Etter at to av de største stjernene på sprintdistansene nå har avlagt positive dopingprøver, vil det gjøre veien betydelig lettere mot VM-gull for Usain Bolt.

– Det ser ut som dette blir lett match for Usain, og det triste her er at vi ikke får se duellen med Tyson Gay. Den hadde vært spennende å se, avslutter Hoen.

Steinar Hoen
Steinar Hoen