Tredje strake bortetap for Godset

Innbytter Marius Helle hadde bare vært på banen i ett minutt da han ordnet 2-1 for Sandnes Ulf hjemme mot Strømsgodset i eliteserien fotball søndag.

Rogalandslaget står dermed med to strake seirer, og har et berettiget håp om å berge ny eliteseriekontrakt i år også. For Strømsgodset var det klubbens tredje strake tap på bortebane. Det er ikke godt nok om drammenserne skal vinne et etterlengtet seriegull.

Helle ble matchvinner med en pen scoring etter 56 minutter. 19-åringen fintet bort Jarl André Storbæk og plasserte ballen elegant i lengste hjørne. Forut for målet klønet Godset-forsvaret det til med flere svake klareringer.

Begge lag hadde en ujevn åpning på oppgjøret, men Strømsgodset slet mest med upresist spill og farlige balltap. Vertene fikk gradvis kampen der de ønsket den, og straffet gjestene hardt for en svak klarering etter 33 minutters spill.

Henrik Furebotn takket og bukket med å ta ballen ned på brystet og banke inn 1-0 fra utsiden av 16-meteren. Det var 26-åringens første mål for Sandnes Ulf siden overgangen fra Sogndal før årets sesong.

Bismark Boateng utlignet til 1-1 med en kontant heading fire minutter etterpå. Det var årets femte seriemål for «Nana». Utligningen hjalp ikke gjestene stort. I annen omgang fortsatte Sandnes Ulf å være best i alt på eget gress. (©NTB)