tyson gay copy (Foto: John Minchillo, © JM RJK**NY**)
tyson gay copy (Foto: John Minchillo, © JM RJK**NY**)

Kaggestad håper på streng straff for Tyson Gay

– La ham prøve å komme tilbake og vinne VM i klassen for over 50 år.

Mont Ventoux/Oslo (TV 2 Sporten): TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad har lang bakgrunn fra friidretten. Han er bekymret over de mange dopingavsløringene den siste tiden. Søndag ble det kjent at den amerikanske sprinterenTyson Gay har avgitt positiv dopingtest.

Fire jamaicanske friidrettsutøvere skal også ha testet positivt. To av dem har tatt medaljer i OL.

– Har du dopet deg én gang så er det vanskelig å holde seg unna neste gang. Og så har de begynt å teste mer i friidrett. Friidrett har etter min mening en verre dopinghistorie enn sykling, sier Kaggestad, som kommenterer Tour de France for TV 2 i juli.

Les også: Dopingskandalen tiltar i omfang: Tyrkia kan bli utestengt fra VM

Kaggestad viser til en tidligere debatt med presidenten i Norges Friidrettsforbund.

– Jeg var i en diskusjon med Svein Arne Hansen på Sportslunsj. Da hadde jeg talt opp 118 medaljevinnere i OL, VM og EM fra 2000 til 2012 som hadde testet positivt en eller annen gang i karrieren – et hav av dopede friidrettsutøvere, illustrerer kommentatoren.

Tyson Gay sier han vil ta straffen sin som en mann.Får Kaggestad viljen sin, blir Gay aldri å se i et friidrettsstevne igjen.

– Det er opp til det internasjonale friidrettsforbundet å hive ham ut i 12 år, som Riccardo Ricco. Da kan han prøve å komme tilbake og vinne VM i klassen for over 50 år, sier Kaggestad.